Kaarten worden langzaam geladen

Als de nieuwe versie van Google Maps langzaam of zelfs helemaal niet wordt geladen, kunt u de volgende oplossingen proberen:

Uw computer en browser opnieuw starten

Google Maps wordt vaak sneller geladen nadat u uw computer of browser (Chrome, Firefox, Internet Explorer) opnieuw heeft gestart.

Uw computer en browser bijwerken

Controleer of uw computer en browser voldoen aan de systeemvereisten van Maps. Als in de rechterbenedenhoek van de kaart 'Eenvoudige modus' wordt weergegeven, moet u het besturingssysteem of de browser van uw computer bijwerken.

Als uw computer voldoet aan de systeemvereisten, maar Google Maps nog altijd langzaam wordt geladen, moet u mogelijk uw grafische stuurprogramma bijwerken.

Overschakelen naar de eenvoudige modus

Gebruikt u Google Maps met 3D en werkt dit traag, probeer dan eens over te schakelen naar de 'Eenvoudige modus'. De eenvoudige modus is een lichtere versie van Google Maps die geen 3D-beelden ondersteunt.

Als de kaarten in de eenvoudige modus nog steeds traag worden geladen, kunt u misschien het beste de klassieke versie van Google Maps gebruiken.

Andere oplossingen

Als de bovenstaande oplossingen niet werken, probeer dan uw browserinstellingen aan te passen of software te downloaden die de grafische weergave van beelden op uw computer verbetert.

Google Maps toevoegen als vertrouwde site

Als u Firefox, Internet Explorer of Safari gebruikt, moet u mogelijk uw browserinstellingen aanpassen om Maps correct te laten werken.

Mozilla Firefox 3.5 en hoger:
  1. Ga naar Google Maps.
  2. Klik op Extra > Pagina-info.
  3. Klik op het tabblad Toestemmingen.
  4. Verwijder het vinkje onder 'Toegang tot uw locatie' en selecteer 'Toestaan' of 'Altijd vragen'.

Firefox 3.1 en hoger (via Gears):

1. Ga naar Google Maps.
  2. Klik op Extra > Instellingen voor Gears.
  3. Klik naast maps.google.com op Verwijderen.

Safari:

1. Open Safari en klik op Safari in de menubalk boven aan het scherm.
  2. Klik op Voorkeuren > Privacy > Vraag slechts eenmaal voor elke website.

Internet Explorer

1. Open Internet Explorer.
  2. Klik op Extra > Internetopties.
  3. Klik op het tabblad Beveiliging.
  4. Selecteer het pictogram 'Vertrouwde websites' en klik op de knop Websites.
  5. Verwijder het vinkje bij 'Serververificatie voor alle websites in deze zone vereist'.
  6. Typ bij 'Deze website aan de zone toevoegen' de URL 'maps.google.com' (zonder aanhalingstekens) en klik op Toevoegen.
  7. Herhaal stap zes om de volgende websites toe te voegen: 'local.google.com', 'www.google.com' en '*.google.com' (allemaal zonder aanhalingstekens).
  8. Klik op OK en nogmaals op OK om uw wijzigingen op te slaan.
De nieuwste versies van DirectX en Flash Player installeren

Door de nieuwste versie van DirectX op uw computer te installeren (software die visuele beelden op uw computer verbetert) wordt Maps waarschijnlijk sneller geladen. Ga naar http://support.microsoft.com/kb/179113 als u DirectX wilt installeren.

Voor een goede werking van onder andere Street View, heeft u de nieuwste versie van Adobe Flash Player nodig. Ga naar http://get.adobe.com/flashplayer/otherversions als u Flash wilt installeren.

Overschakelen naar de desktopversie van Windows 8
Windows 8-gebruikers die Street View in Internet Explorer of Firefox bekijken, kunnen problemen ondervinden in de nieuwe gebruikersinterface van Windows. U kunt dit probleem oplossen door over te schakelen naar de desktopversie van uw browser.

Nog steeds problemen? U kunt ook zoeken naar een oplossing in het Productforum van Google Maps. Blijft Google Maps langzaam laden, stuur ons dan uw feedback.