Maps sneller laden

Als Google Maps langzaam of helemaal niet wordt geladen, kunt u een aantal dingen proberen:

Overschakelen naar de Lite-versie

Als u Google Maps gebruikt en het programma erg langzaam lijkt, schakelt u over naar de Lite-versie van Google Maps.

De Lite-versie van Maps gebruiken

Uw computer en browser opnieuw starten

Google Maps wordt vaak sneller geladen nadat u uw computer of browser (Chrome, Firefox of Internet Explorer) opnieuw heeft gestart.

Uw computer en browser updaten

Controleer of uw computer en browser voldoen aan de systeemvereisten van Maps. Als in de rechterbenedenhoek van de kaart 'Lite-versie' wordt weergegeven, moet u het besturingssysteem of de browser van uw computer updaten.

Meer oplossingen

Als de bovenstaande oplossingen niet werken, probeert u uw browserinstellingen aan te passen of software te downloaden die de grafische weergave van beelden op uw computer verbetert.

Google Maps toevoegen als vertrouwde site

Als u Firefox, Internet Explorer of Safari gebruikt, moet u mogelijk uw browserinstellingen aanpassen om ervoor te zorgen dat Maps correct werkt.

Mozilla Firefox 3.5 en hoger:
  1. Ga naar Google Maps.
  2. Klik op Extra > Pagina-info.
  3. Klik op het tabblad Toestemmingen.
  4. Verwijder het vinkje onder 'Toegang tot uw locatie' en selecteer 'Toestaan' of 'Altijd vragen'.

Firefox 3.1 en lager:

1. Ga naar Google Maps.
  2. Klik op Extra > Instellingen voor Gears.
  3. Klik naast maps.google.com op Verwijderen

Safari:

1. Open Safari en klik op Safari in de menubalk boven aan het scherm.
  2. Klik op Voorkeuren > Privacy > Vraag slechts eenmaal voor elke website.

Internet Explorer:

1. Open Internet Explorer.
  2. Klik op Extra > Internetopties.
  3. Klik op het tabblad Beveiliging.
  4. Selecteer het pictogram 'Vertrouwde sites' en klik op Sites.
  5. Verwijder het vinkje bij 'Serververificatie voor alle websites in deze zone vereist'.
  6. Typ maps.google.com naast 'Deze website aan de zone toevoegen' en klik op Toevoegen.
  7. Herhaal stap 6 om de volgende sites toe te voegen: local.google.com, www.google.com en *.google.com.
  8. Klik op OK en nogmaals op OK om uw wijzigingen op te slaan.
De nieuwste versies van DirectX en Flash Player installeren

Door de nieuwste versie van DirectX op uw computer te installeren (software die visuele beelden op uw computer verbetert) wordt Maps waarschijnlijk sneller geladen. Ga naar http://support.microsoft.com/kb/179113 om DirectX te installeren.

Voor een correcte werking van functies zoals Street View heeft u de nieuwste versie van Adobe Flash Player nodig. Ga naar http://get.adobe.com/flashplayer/otherversions om Flash te installeren.

Overschakelen naar de desktopversie van Windows 8
Gebruikers van Windows 8 kunnen problemen met Street View ondervinden in Internet Explorer of Firefox. Schakel over naar de desktopversie van Windows 8 om dit probleem op te lossen.

Nog steeds problemen? U kunt ook zoeken naar een oplossing op het productforum van Google Maps. Als Google Maps nog steeds langzaam wordt geladen, stuurt u ons feedback.

Laura is Google Maps-expert en auteur van deze Help-pagina. Geef haar feedback over de pagina.