Mapsin latautumisen nopeuttaminen

Jos Google Maps latautuu hitaasti tai ei lataudu ollenkaan, kokeile seuraavia ratkaisuja.

Vaihda yksinkertaistettuun tilaan

Jos käytät Google Mapsia ja se vaikuttaa hitaalta, kokeile vaihtaa Google Mapsin yksinkertaistettuun tilaan.

Käytä Mapsia yksinkertaistetutta tilassa

Käynnistä tietokone ja selain uudelleen

Usein Google Maps latautuu nopeammin, kun olet käynnistänyt tietokoneen tai selaimen, kuten Chromen, Firefoxin tai Internet Explorerin, uudelleen.

Päivitä tietokone ja selain

Varmista, että tietokoneesi ja selaimesi täyttävät Mapsin järjestelmävaatimukset. Jos kartan oikeassa alakulmassa on Yksinkertaistettu tila -linkki, tietokoneen käyttöjärjestelmä tai selain pitää päivittää.

Lisää ratkaisuja

Jos mikään edellä mainituista ratkaisuista ei toiminut, kokeile muuttaa selaimen asetuksia tai ladata ohjelmisto, joka parantaa tietokoneen grafiikkaa.

Lisää Google Maps luotettuihin sivustoihin

Jos käytät Firefoxia, Internet Exploreria tai Safaria, selaimen asetuksia täytyy ehkä muuttaa, jotta Maps toimisi oikein.

Mozilla Firefox 3.5 ja uudemmat:
  1. Siirry Google Mapsiin.
  2. Klikkaa Työkalut > Sivun tiedot.
  3. Klikkaa Oikeudet-välilehteä.
  4. Poista valinta Kerro sijainti -valintaruudusta ja valitse joko Salli tai Kysy aina.

Firefox 3.1 ja aiemmat:

1. Siirry Google Mapsiin.
  2. Klikkaa Työkalut > Gears-asetukset.
  3. Klikkaa maps.google.com-kohdan vieressä Poista

Safari:

1. Avaa Safari ja klikkaa Safari näytön ylälaidassa olevassa valikkopalkissa.
  2. Klikkaa Asetukset > Yksityisyys > Kysy vain kerran jokaisella sivustolla.

Internet Explorer:

1. Avaa Internet Explorer.
  2. Klikkaa Työkalut > Internet-asetukset.
  3. Valitse Suojaus-välilehti.
  4. Klikkaa Luotetut sivustot -kuvaketta ja valitse sitten Sivustot.
  5. Poista valinta Edellytä palvelimen vahvistus vyöhykkeen WWW-sivustoille -valintaruudusta.
  6. Kirjoita Lisää tämä Web-sivusto vyöhykkeeseen -kohdan viereen maps.google.com ja valitse Lisää.
  7. Toista vaihe kuusi seuraavien sivustojen lisäämiseksi: local.google.com, www.google.com ja *.google.com.
  8. Valitse OK ja tallenna sitten muutokset valitsemalla uudelleen OK.
Asenna DirectX:n ja Flash Playerin uusimmat versiot

DirectX:n uusimman version lataaminen voi saada Mapsin latautumaan nopeammin. Kyseessä on ohjelmisto, joka parantaa tietokoneen grafiikkaa. Asenna DirectX osoitteessa http://support.microsoft.com/kb/179113.

Jotta Street View'n kaltaiset ominaisuudet toimisivat, tietokoneessa täytyy olla Adobe Flash Playerin uusin versio. Asenna Flash osoitteessa http://get.adobe.com/flashplayer/otherversions.

Vaihda Windows 8 -työpöytäversioon
Windows 8:n käyttäjillä voi olla ongelmia Street View'n käyttämisessä Internet Explorerissa tai Firefoxissa. Voit ratkaista ongelman vaihtamalla Windows 8 -tietokoneversioon.

Jatkuvatko ongelmat? Voit myös etsiä ratkaisua Google Mapsin tuotekeskusteluryhmästä. Jos Google Maps latautuu edelleen hitaasti, lähetä meille palautetta.