Maps latautuu hitaasti

Jos uusi Google Maps latautuu hitaasti tai ei lataudu ollenkaan, kokeile seuraavia ratkaisuja:

Käynnistä tietokone ja selain uudelleen

Usein Google Maps latautuu nopeammin, kun olet käynnistänyt tietokoneen tai selaimen (Chrome, Firefox tai Internet Explorer) uudelleen.

Päivitä tietokone ja selain

Varmista, että tietokoneesi ja selaimesi täyttävät Mapsin järjestelmävaatimukset. Jos kartan oikeassa alakulmassa on Yksinkertaistettu tila -linkki, tietokoneen käyttöjärjestelmä tai selain pitää päivittää.

Jos tietokoneesi täyttää järjestelmävaatimukset, mutta Google Maps latautuu silti hitaasti, näytönohjaimen ajuri pitää ehkä päivittää.

Vaihda yksinkertaistettuun tilaan

Jos käytät Google Mapsia 3D-kuvien kanssa ja se vaikuttaa hitaalta, kokeile vaihtaa yksinkertaistettuun tilaan. Yksinkertaistettu tila on Google Mapsin yksinkertaistettu versio, jossa ei ole 3D-kuvia.

Jos kartat latautuvat hitaasti myös yksinkertaistetussa tilassa, harkitse perinteisen Google Mapsin käyttämistä.

Muita ratkaisuja

Jos mikään edellä mainituista ratkaisuista ei toiminut, kokeile muuttaa selaimen asetuksia tai ladata ohjelmisto, joka parantaa tietokoneen grafiikkaa.

Lisää Google Maps luotettuihin sivustoihin

Jos käytät Firefoxia, Internet Exploreria tai Safaria, selaimen asetuksia täytyy ehkä muuttaa, jotta Maps toimisi oikein.

Mozilla Firefox 3.5 ja uudemmat:
  1. Siirry Google Mapsiin.
  2. Klikkaa Työkalut > Sivun tiedot.
  3. Klikkaa Oikeudet-välilehteä.
  4. Poista valinta Kerro sijainti -valintaruudusta ja valitse joko Salli tai Kysy aina.

Firefox 3.1 ja vanhemmat (Gearsia käytettäessä):

1. Siirry Google Mapsiin.
  2. Klikkaa Työkalut > Gears-asetukset.
  3. Klikkaa osoitteen maps.google.com vieressä Poista.

Safari:

1. Avaa Safari ja klikkaa Safari näytön ylälaidassa olevassa valikkopalkissa.
  2. Klikkaa Asetukset > Yksityisyys > Kysy vain kerran jokaisella sivustolla.

Internet Explorer:

1. Avaa Internet Explorer.
  2. Klikkaa Työkalut > Internet-asetukset.
  3. Valitse Suojaus-välilehti.
  4. Klikkaa Luotetut sivustot -kuvaketta ja sitten Sivustot-painiketta.
  5. Poista valinta Edellytä palvelimen vahvistus vyöhykkeen WWW-sivustoille -valintaruudusta.
  6. Kirjoita ”maps.google.com” (ilman lainausmerkkejä) Lisää tämä Web-sivusto vyöhykkeeseen -kenttään ja klikkaa Lisää.
  7. Toista vaihe kuusi ja lisää seuraavat sivustot: ”local.google.com”, ”www.google.com” ja ”*.google.com” (kaikki ilman lainausmerkkejä).
  8. Valitse OK ja tallenna sitten muutokset valitsemalla uudelleen OK.
Asenna DirectX:n ja Flash Playerin uusimmat versiot

DirectX:n uusimman version lataaminen voi saada Mapsin latautumaan nopeammin. Kyseessä on ohjelmisto, joka parantaa tietokoneen grafiikkaa. Asenna DirectX osoitteessa http://support.microsoft.com/kb/179113/fi.

Jotta Street View'n kaltaiset ominaisuudet toimisivat, tietokoneessa täytyy olla Adobe Flash Playerin uusin versio. Asenna Flash osoitteessa http://get.adobe.com/flashplayer/otherversions.

Vaihda Windows 8 -työpöytäversioon
Windows 8 -käyttäjillä voi olla ongelmia Street View'n kanssa Internet Explorerissa ja Firefoxissa uudessa Windows-käyttöliittymässä. Ratkaise ongelma käyttämällä selaimen työpöytäversiota.

Jatkuvatko ongelmat? Voit myös etsiä ratkaisua Google Mapsin tuotekeskusteluryhmästä. Jos Google Maps latautuu edelleen hitaasti, lähetä meille palautetta.