Aktivera eller inaktivera insamling av platsdata

Obs! Den här artikeln gäller iPhone och iPad.

När du aktiverar insamling av platsdata kan Googles platstjänster då och då skicka anonym platsinformation till Google. Platsdatan kan tillfälligt lagras på din iPhone eller iPad.

Platsinformation hjälper Google att tillhandahålla bättre tjänster, t.ex. visa mer exakta trafikförhållanden.

Aktivera insamling av platsdata

Följ stegen nedan om du vill aktivera anonym insamling av platsdata.

1. Öppna Google Maps-appen Maps.
  2. Tryck på din profilbild eller initial Kontocirkel följt av Inställningar.
  3. Tryck på Om, villkor och sekretess.
  4. Välj Insamling av platsdata.
  5. Dra reglaget till .

Inaktivera insamling av platsdata

Följ stegen nedan om du vill inaktivera anonym insamling av platsdata.

1. Öppna Google Maps-appen Maps.
  2. Tryck på din profilbild eller initial Kontocirkel följt av Inställningar.
  3. Tryck på Om, villkor och sekretess.
  4. Välj Insamling av platsdata.
  5. För skjutreglaget till AV.

Inställningen för insamling av platsdata gäller endast platsdata som samlats in av Googles platstjänst. Den påverkar inte andra platstjänster i Google Maps för iPone och iPad, som Min plats. Du kan ändra andra platstjänster i inställningarna för platstjänster på din enhet.

Obs! Platsrapportering och platshistorik är inte samma sak som insamling av platsdata. Platsrapportering gör att Google då och då kan lagra och använda enhetens senaste platsdata i anslutning till ditt Google-konto. Platshistorik gör att Google kan lagra en historik över din platsdata från alla enheter där du är inloggad på ditt Google-konto och har aktiverat platsrapportering. Läs om hur du aktiverar och inaktiverar platsrapportering och platshistorik.