Slå av eller på innhenting av posisjonsdata

Merk: Denne artikkelen gjelder iPhone og iPad.

Når du slår på innhenting av posisjonsdata, blir det i noen tilfeller sendt anonym posisjonsinformasjon til Google via Googles posisjonstjeneste. Posisjonsdataene kan bli lagret midlertidig på iPhone- eller iPad-enheten din.

Ved hjelp av posisjonsinformasjon kan Google tilby bedre tjenester, for eksempel ved at informasjonen om trafikkforhold blir mer nøyaktig.

Slå på innhenting av posisjonsdata

Følg fremgangsmåten nedenfor for å slå på innhenting av anonyme posisjonsdata.

1. Åpne Google Maps-appen Kart.
  2. Trykk på profilbildet ditt eller forbokstaven din Kontosirkelen og så Innstillinger.
  3. Velg Info, vilkår og personvern.
  4. Velg Innhenting av posisjonsdata.
  5. Skyv bryteren til .

Slå av innhenting av posisjonsdata

Følg fremgangsmåten nedenfor for å slå av innhenting av anonyme posisjonsdata.

1. Åpne Google Maps-appen Kart.
  2. Trykk på profilbildet ditt eller forbokstaven din Kontosirkelen og så Innstillinger.
  3. Velg Info, vilkår og personvern.
  4. Velg Innhenting av posisjonsdata.
  5. Skyv bryteren til AV.

Innstillingen for innhenting av posisjonsdata gjelder bare for posisjonsdata som innhentes via Googles posisjonstjeneste. Den styrer ikke andre posisjonstjenester i Google Maps for iPhone eller iPad, for eksempel Min posisjon. Hvis du vil endre andre posisjonstjenester, går du til Posisjonstjenester-innstillingen på enheten din.

Merk: Posisjonsrapportering og posisjonsloggen er ikke det samme som innhenting av posisjonsdata. Med posisjonsrapportering kan Google jevnlig lagre og bruke de nyeste posisjonsdataene fra enheten som er knyttet til Google-kontoen din. I posisjonsloggen kan Google lagre en logg over posisjonsdataene dine fra alle enhetene der du er pålogget Google-kontoen din og har slått på posisjonsrapportering. Finn ut hvordan du slår av og på posisjonsrapportering og posisjonsloggen.