Sijaintitietojen keräyksen ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

Huom. Tämä artikkeli koskee iPhoneja ja iPadeja.

Kun otat sijaintitietojen keräyksen käyttöön, Googlen sijaintipalvelu lähettää joskus anonyymeja sijaintitietoja Googlelle. Sijaintitiedot saatetaan tallentaa tilapäisesti iPhoneesi tai iPadiisi.

Google käyttää sijaintitietoja palveluiden parantamiseen, kuten entistä tarkempien liikenneolosuhdetietojen näyttämiseen.

Sijaintitietojen keräyksen ottaminen käyttöön

Voit ottaa anonyymien sijaintitietojen keräyksen käyttöön seuraavasti:

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps.
  2. Napauta profiilikuva tai nimikirjaimet Tiliympyrä ja sitten Asetukset.
  3. Valitse Käyttöehdot ja tietosuoja.
  4. Valitse Sijaintitietojen keräys.
  5. Liu'uta kytkin PÄÄLLÄ-asentoon.

Sijaintitietojen keräyksen poistaminen käytöstä

Voit poistaa anonyymien sijaintitietojen keräyksen käytöstä seuraavasti:

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps.
  2. Napauta profiilikuva tai nimikirjaimet Tiliympyrä ja sitten Asetukset.
  3. Valitse Käyttöehdot ja tietosuoja.
  4. Valitse Sijaintitietojen keräys.
  5. Liu'uta kytkin POIS-asentoon.

Sijaintietojen keräysasetus koskee ainoastaan Googlen sijaintipalvelun keräämiä sijaintitietoja. Asetus ei vaikuta Google Mapsin iPhone- tai iPad-versioiden muihin sijaintipalveluihin, esimerkiksi Omaan sijaintiin. Jos haluat muuttaa muita sijaintipalveluita, siirry laitteen Sijaintipalvelut-asetukseen.

Huom. Sijainnin ilmoittaminen ja sijaintihistoria ovat eri asioita kuin sijaintitietojen keräys. Sijainnin ilmoittamisen avulla Google tallentaa ja käyttää ajoittain laitteesi viimeisimpiä sijaintitietoja, jotka on liitetty Google-tiliisi. Sijaintihistorian avulla Google tallentaa sijaintitietojesi historian kaikista laitteista, joissa olet kirjautunut Google-tilillesi ja ottanut sijainnin ilmoittamisen käyttöön. Lue lisää sijainnin ilmoittamisen ja sijaintihistorian ottamisesta käyttöön tai poistamisesta käytöstä.