Hitta din plats och förbättra platsnoggrannheten

Ibland hittar Google Maps inte din plats. Om den blå punkten visas på fel plats på kartan eller inte visas alls kan du testa följande för att lösa problemet.

Se din aktuella plats på kartan

Om du vill se var du befinner dig just nu på kartan följer du stegen nedan.

1. Öppna Google Maps.
  2. Klicka på din plats längst ned till höger. Den blå punkten visar var du är.

Så hittar Maps din nuvarande plats

Maps använder olika källor för att bilda en uppfattning om var du är, som

Ge Maps åtkomst till din plats i webbläsaren

Om du vill centrera kartan på din plats måste du tillåta att Maps tar reda på var du är.

Chrome
  1. Öppna Chrome och gå till Google Maps.
  2. Klicka på din plats längst ned till höger.
  3. Om meddelandet ”Google Maps har inte behörighet att använda din plats” visas följer du stegen nedan.
  4. Klicka på menyn högst upp till höger.
  5. Klicka på Inställningar > Visa avancerade inställningar.
  6. Klicka på knappen Innehållsinställningar under Sekretess.
  7. I dialogrutan som visas rullar du ned till avsnittet Plats. Välj en av dessa behörigheter:
    • Tillåt att alla webbplatser spårar din fysiska plats: Välj det här alternativet om du vill att alla webbplatser automatiskt ska se din plats.
    • Fråga om en webbplats försöker spåra din fysiska plats: Välj det här alternativet om du vill att Google Chrome ska varna dig när en webbplats frågar efter din plats.
  8. Klicka på Klart.
Firefox
  1. Öppna Firefox och gå till Google Maps.
  2. Klicka på din plats längst ned till höger.
  3. När du blir tillfrågad om du vill dela din plats väljer du Dela alltid plats.
Safari
  1. Öppna Safari och gå till Google Maps.
  2. Klicka på din plats längst ned till höger.
  3. När du blir tillfrågad om du vill dela din plats väljer du Tillåt.

Det kan hända att du ombeds att ändra platsinställningarna på datorn innan du aktiverar dem i Safari. Gör så här:

1. Öppna Systeminställningar > Säkerhet och integritet > Integritetsskydd > Platstjänster.
  2. Tillåt ändringar genom att klicka på låset längst ned till vänster.
  3. Markera Aktivera platstjänster.
Internet Explorer
  1. Öppna Internet Explorer och gå till Google Maps.
  2. Klicka på din plats längst ned till höger.
  3. När du blir tillfrågad om du vill dela din plats väljer du Tillåt en gång eller Alternativ för den här webbplatsen > Tillåt alltid.
  4. Om meddelandet ”Google Maps har inte behörighet att använda din plats” visas går du till webbläsarens verktygsfält och klickar på Internetalternativ > Sekretess och sedan på Rensa webbplatser under Plats.

Fler sätt att förbättra platsnoggrannheten

Om ett felmeddelande om att det inte går att hitta din plats visas, eller platsen som visas fortfarande är fel, kan du testa följande:

• Uppdatera din webbläsare (t.ex. Chrome, Firefox eller Safari).
  • Kontrollera att din internetanslutning fungerar bra.
  • Kontrollera behörighetsinställningarna i webbläsaren med anvisningarna ovan.
  • Starta om datorn.