Hitta din position och förbättra platsnoggrannheten

Ibland kan Google Maps ha problem med att hitta din position. Om GPS-positionen för din blå prick på kartan inte stämmer eller om den blå pricken inte visas finns det några saker du kan göra för att avhjälpa problemet.

Tips! Detta förbättrar också dina sökresultat och gör dem mer relevanta för dig.

Se din aktuella plats på kartan

1. Öppna Google Maps.
  2. Klicka på Min plats Plats längst ned till höger. Den blå punkten visar var du är.

Så hittar Maps din nuvarande plats

Maps använder olika källor för att fastställa var du är, som

Ge Maps åtkomst till din plats i webbläsaren

Om du vill centrera kartan på din plats måste du ge Maps tillstånd att ta reda på var du är.

Chrome
  1. Öppna Chrome och välj Google Maps.
  2. Klicka på Min plats Plats längst ned till höger.
  3. Om meddelandet ”Google Maps har inte behörighet att använda din plats” visas följer du stegen nedan.
  4. Klicka på Mer Mer högst upp till höger.
  5. Klicka på Inställningar och sedan och sedan på Avancerat längst ned.
  6. Klicka på Innehållsinställningar under Sekretess och säkerhet.
  7. Klicka på Plats och sedan och se till att Fråga innan informationen används (rekommenderas) är aktiverat.
  8. Klicka på Föregående Tillbaka.
  9. Prova steg 1 och 2 igen.
Firefox
  1. Öppna Firefox och välj Google Maps.
  2. Klicka på Min plats Plats längst ned till höger.
  3. När du blir tillfrågad om du vill dela din plats väljer du Tillåt platsåtkomst.
Safari
  1. Öppna Safari och välj Google Maps.
  2. Klicka på Min plats Plats längst ned till höger.
  3. När du blir tillfrågad om du vill dela din plats väljer du Tillåt.

Det kan hända att du blir ombedd att ändra platsinställningarna på datorn innan du aktiverar dem i Safari. Gör så här:

1. Öppna Systeminställningar och sedan Säkerhet och integritet och sedan Integritetsskydd och sedan Platstjänster.
  2. Tillåt ändringar genom att klicka på låset längst ned till vänster.
  3. Markera Aktivera platstjänster.
Internet Explorer
  1. Öppna Internet Explorer och gå till Google Maps.
  2. Klicka på Min plats Plats längst ned till höger.
  3. Om du blir ombedd att dela din plats klickar du på Tillåt en gång eller Alternativ för den här webbplatsen och sedan Tillåt alltid.
  4. Om du ser ett meddelande om att Google Maps inte har tillstånd att använda din plats klickar du på Verktyg Inställningar och sedan Internetalternativ och sedan Sekretess och sedan i webbläsarens verktygsfält. Klicka sedan på Rensa webbplatser under Plats.

Fler sätt att förbättra platsnoggrannheten

Om det visas ett felmeddelande om att det inte går att hitta din plats eller om platsen som visas fortfarande är fel kan du prova följande:

• Uppdatera din webbläsare (till exempel Chrome, Firefox eller Safari).
  • Kontrollera att internetanslutningen fungerar som den ska.
  • Kontrollera behörighetsinställningarna i webbläsaren enligt anvisningarna ovan.
  • Starta om datorn.