Finn og forbedre nøyaktigheten til posisjonen din

Noen ganger kan det være vanskelig for Google Maps å registrere hvor du faktisk befinner deg. Hvis GPS-posisjonen til den blå prikken på kartet er unøyaktig eller ikke vises, kan du løse problemet ved å følge tipsene nedenfor.

Tips: Dette fører også til at du får bedre og mer relevante søkeresultater.

Se den nåværende posisjonen din på kartet

1. Åpne Google Maps.
  2. Klikk på Min posisjon Sted/posisjon nederst til høyre. Den blå prikken viser hvor du er på kartet.

Slik finner Maps den nåværende posisjonen din

Maps anslår posisjonen din på grunnlag av kilder som dette:

Gi Maps tilgang til posisjonsinformasjonen din i nettleseren

Hvis du vil sentrere kartet rundt posisjonen din, må du gi Maps tillatelse til å se den.

Chrome
  1. Åpne Chrome og gå til Google Maps.
  2. Klikk på Min posisjon Sted/posisjon nederst til høyre.
  3. Hvis du ser meldingen «Google Maps har ikke tillatelse til å bruke posisjonen din», må du følge fremgangsmåten nedenfor.
  4. Klikk på Mer Mer øverst til høyre.
  5. Klikk på Innstillinger og deretter klikk på Avansert nederst.
  6. Under «Personvern og sikkerhet» klikker du på Innstillinger for innhold.
  7. Klikk på «Posisjon» og deretter sørg for at Spør før det gis tilgang (anbefales) er slått på.
  8. Klikk på Tilbake Tilbake.
  9. Prøv trinn 1 og 2 på nytt.
Firefox
  1. Åpne Firefox og gå til Google Maps.
  2. Klikk på Min posisjon Sted/posisjon nederst til høyre.
  3. Når du blir bedt om å dele posisjonen din, velger du Tillat posisjonstilgang.
Safari
  1. Åpne Safari og gå til Google Maps.
  2. Klikk på Min posisjon Sted/posisjon nederst til høyre.
  3. Når du blir bedt om å dele posisjonen din, velger du Tillat.

Du kan bli bedt om å endre posisjonsinnstillingene på datamaskinen din før du kan slå dem på for Safari. Slik gjør du det:

1. Åpne Systeminnstillinger og deretter Sikkerhet og personvern og deretter Personvern og deretter Posisjonstjenester.
  2. For å tillate endringer, klikk på låseikonet nederst til venstre.
  3. Klikk på «Aktiver posisjonstjenester».
Internet Explorer
  1. Åpne Internet Explorer og gå til Google Maps.
  2. Klikk på Min posisjon Sted/posisjon nederst til høyre.
  3. Hvis du blir bedt om å dele posisjonen din, klikker du på Tillat én gang eller Alternativer for dette nettstedet og deretter Tillat alltid.
  4. Hvis du ser meldingen «Google Maps har ikke tillatelse til å bruke posisjonen din», går du til verktøyraden i nettleseren din og klikker på Verktøy Innstillinger og deretter Alternativer for Internett og deretter Personvern og deretter Tøm nettsteder (under «Posisjon»).

Flere måter du kan forbedre posisjonsnøyaktigheten på

Hvis du får en feilmelding som «Finner ikke posisjonen din», eller hvis posisjonen din fortsatt er feil, kan du prøve følgende:

• Last inn nettleseren på nytt (f.eks. Chrome, Firefox eller Safari).
  • Sjekk om Internett-forbindelsen din er sterk.
  • Dobbeltsjekk innstillingene for tillatelser ved å følge veiledningen ovenfor.
  • Start datamaskinen på nytt.