Sånn kan du finne posisjonen din og gjøre den nøyaktigere

Google Maps kan ha problemer med å finne posisjonen din. Hvis GPS-posisjonen til den blå prikken på kartet mangler eller er unøyaktig, kan du løse problemet ved å følge tipsene nedenfor.

Tips: Hvis du følger denne fremgangsmåten, får du bedre og mer relevante søkeresultater.

Finn den nåværende posisjonen din på kartet

1. Åpne Google Maps på datamaskinen.
  2. Klikk på Min posisjon Sted/posisjon nederst til høyre. Posisjonen din er angitt med en blå prikk.

Sånn finner Maps den nåværende posisjonen din

Maps anslår hvor du befinner deg, ut fra kilder som posisjonsinformasjonen i nettleseren du bruker.

Gi Maps tilgang til posisjonen din

Hvis du vil sentrere kartet rundt posisjonen din, må du gi Maps tillatelse til å se posisjonen.

På macOS må du kanskje slå på stedstjenester for nettleseren før du kan gi Maps tilgang i nettleseren:

1. På datamaskinen din åpner du Systemvalg etterfulgt av Sikkerhet og personvern etterfulgt av Personvern etterfulgt av Stedstjenester.
  2. For å tillate endringer, klikk på låseikonet nederst til venstre.
  3. Merk av for «Aktiver stedstjenester».
  4. Merk av i boksen ved siden av nettleseren du bruker.
  5. Gi Maps tilgang til posisjonen din i nettleseren.

Gi Maps tilgang til posisjonsinformasjonen din i nettleseren

Chrome
  1. Åpne Chrome på datamaskinen, og gå til Google Maps.
  2. Klikk på Min posisjon Sted/posisjon nederst til høyre.
    • Hvis du blir bedt om å dele posisjonen din, velger du Tillat.
    • Hvis den blå prikken vises og gjengir posisjonen din riktig, har Maps allerede posisjonstillatelse i nettleseren.
    • Hvis du ser meldingen «Google Maps har ikke tillatelse til å bruke posisjonen din», kan du følge fremgangsmåten nedenfor.
  3. Klikk på Min posisjon Sted/posisjon i søkefeltet.
  4. Merk av for Tillat alltid at http://www.google.com får tilgang til posisjonen min.
  5. Last inn nettsiden på nytt.
Firefox
  1. Åpne Firefox på datamaskinen, og gå til Google Maps.
  2. Klikk på Min posisjon Sted/posisjon nederst til høyre.
    • Velg Tillat eller Gi posisjonstilgang når du blir bedt om å dele posisjonen.
    • «Se posisjonen din» vises kanskje i stedet.
    • Hvis den blå prikken vises og gjengir posisjonen din riktig, har Maps allerede posisjonstillatelse i nettleseren.
    • Hvis du ser meldingen «Google Maps har ikke tillatelse til å bruke posisjonen din», kan du følge fremgangsmåten nedenfor.
  3. Klikk på Min posisjon Sted/posisjon i søkefeltet.
  4. Klikk på «Blokkert midlertidig» Lukk.
  5. Last inn nettsiden på nytt.
Safari
Viktig: For at du skal kunne bruke Safari må du slå på posisjonstjenester i Safari.
  1. Åpne Safari på datamaskinen, og gå til Google Maps.
  2. Klikk på Min posisjon Sted/posisjon nederst til høyre.
    • Deretter skal du få en forespørsel om å dele posisjonen din. Velg Tillat.
    • Hvis den blå prikken vises og gjengir posisjonen din riktig, har Maps allerede posisjonstillatelse i nettleseren.
    • Hvis du ser meldingen «Google Maps har ikke tillatelse til å bruke posisjonen din», kan du følge fremgangsmåten nedenfor.
  3. Klikk på Min posisjon Sted/posisjon i søkefeltet.
  4. Merk av for Tillat alltid at http://www.google.com får tilgang til posisjonen min.
  5. Last inn nettsiden på nytt.
Microsoft Edge
  1. Åpne Microsoft Edge på datamaskinen, og gå til Google Maps.
  2. Klikk på Min posisjon Sted/posisjon nederst til høyre.
    • Hvis du blir bedt om å dele posisjonen din, velger du Tillat.
    • Hvis den blå prikken vises og gjengir posisjonen din riktig, har Maps allerede posisjonstillatelse i nettleseren.
    • Hvis du ser meldingen «Google Maps har ikke tillatelse til å bruke posisjonen din», kan du følge fremgangsmåten nedenfor.
  3. Klikk på låsen Lås til venstre for nettadressen.
  4. Klikk på Tillatelser for dette området.
  5. Velg Tillat til høyre for «Plassering».
  6. Last inn Google Maps-siden på nytt, og klikk på Min posisjon Sted/posisjon på nytt.

Sånn kan du også oppnå bedre posisjonsnøyaktighet

Hvis du får en feilmelding som «Finner ikke posisjonen din», eller hvis posisjonen din fortsatt er feil, kan du følge denne fremgangsmåten:

• Last inn nettleseren på nytt (f.eks. Chrome, Firefox eller Safari).
  • Sjekk om internettilkobling din er sterk.
  • Dobbeltsjekk innstillingene for tillatelser ved å følge veiledningen ovenfor.
  • Start datamaskinen på nytt.

Finn posisjonen din på andre nettsteder og i andre apper

For å finne posisjonen din i Google Maps på andre nettsteder og i andre apper, følg trinnene ovenfor. Dette varierer imidlertid for enkelte funksjoner:

• Du bruker et annet nettsted eller en annen app, ikke Google Maps.
  • Du må først gi posisjonstillatelse til nettstedet eller appen som brukes, ikke til Google Maps.
  • Hvis du åpner Google Chrome eller Safari, finner du bare posisjonen din på sikre nettsider. Da står det «https» i adressefeltet.