Sånn kan du finne posisjonen din og gjøre den nøyaktigere

Google Maps kan ha problemer med å finne posisjonen din. Hvis GPS-posisjonen til den blå prikken på kartet mangler eller er unøyaktig, kan du løse problemet ved å følge tipsene nedenfor.

Tips: Hvis du følger denne fremgangsmåten, får du bedre og mer relevante søkeresultater.

Finn den nåværende posisjonen din på kartet

1. Åpne Google Maps-appen Kart på iPad eller iPhone.
  2. Posisjonen din er angitt med en blå prikk på kartet. Gå til nederst til høyre på skjermen hvis du ikke ser noen blå prikk, og trykk på Posisjonen din Sted/posisjon.

Tips: Trykk på den blå prikken. I det nye vinduet som åpnes, kan du slå enhetsposisjonen eller posisjonsloggen på eller av.

Sånn finner Maps den nåværende posisjonen din

Maps anslår posisjonen din på grunnlag av kilder som dette:

• GPS: Maps bruker satellitter til å lokalisere posisjonen din innenfor en radius på opptil 20 meter.Når du er inne i bygninger eller under bakkenivå, er noen ganger GPS-funksjonen unøyaktig.
  • Wi-Fi: Maps registrerer posisjonen din ved hjelp av Wi-Fi-nettverk i nærheten av der du befinner deg.
  • Mobilmast: Gjennom tilkoblingen din til mobildata kan posisjonen din fastslås innenfor en radius på et par tusen meter.

Slå på posisjonstjenestene

For at det skal bli enklere for Google Maps å angi posisjonen din (med en blå prikk) så nøyaktig som mulig, må du slå på posisjonstjenestene.

1. Åpne Innstillinger-appen på iPad eller iPhone.
  2. Trykk på Personvern etterfulgt av Stedstjenester.
  3. Sørg for at Stedstjenester er aktivert.
  4. Rull nedover, og velg Google Maps.
  5. Velg Ved bruk eller Alltid.
Tip: Location History works best when Location Services is set to Always.

Sånn kan du også oppnå bedre posisjonsnøyaktighet

Slå på Wi-Fi
  1. Åpne Innstillinger-appen på iPad eller iPhone.
  2. Velg Wi-Fi.
  3. Slå på Wi-Fi øverst.
Start telefonen eller nettbrettet på nytt

For å starte iPad eller iPhone på nytt må du slå den av og så på igjen.

• Slå av enheten: Hold inne av/på-knappen etterfulgt av Slå av.
  • Slå på enheten: Hold inne av/på-knappen til enheten slås på.

Kalibrerer Live View

Orienter deg med Live View

Få et raskt overblikk over omgivelsene og nærliggende landemerker i Live View. Du kan også se hvor langt unna du er visse landemerker, og hvordan du kommer deg dit. Disse landemerkene kan være ikoniske steder som Holmenkollen i Oslo eller steder de fleste kjenner til, som lokale parker og turistattraksjoner.

I Live View kan du bruke landemerker til å finne ut hvor du er, på to ulike måter:

• Søk etter et sted, eller trykk på stedet på kartet. Deretter trykker du på Live AR i Maps nederst til høyre.
  • Søk etter en kategori, for eksempel «restauranter» eller «kjøpesentre», og trykk på Se kartet.
    • Sveip gjennom utvalget av steder, og velg ønsket sted.
    • Trykk på Live AR i Maps.

Gjør følgende når du bruker Live View:

1. Følg veiledningen på skjermen for å gjøre det enklere for Maps å finne posisjonen din.
    Tips: Rett kameraet på telefonen mot skilt og bygninger på den andre siden av gaten – ikke mot trær og mennesker.
  2. Når Maps vet hvor du er, ser du avstanden til destinasjonen din. Du kan også åpne Live View-fotgjengernavigeringen.
Tips: På informasjonskortet for destinasjonen din kan det hende det står noe om hvilken etasje du skal til.
Oppnå en mer nøyaktig posisjon ved hjelp av Live View
  1. Åpne Google Maps-appen Google Maps på iPhone eller iPad mens du er utendørs.
  2. Trykk på den blå prikken Sted/posisjon og så Kalibrer med Live View AR i Maps.
  3. Følg veiledningen på skjermen.

Tips:

• Rett kameraet på telefonen mot skilt og bygninger i omgivelsene, ikke mot trær og mennesker.
  • Avhengig av om Street View er tilgjengelig, kan det hende at Maps ikke åpner Live View-kalibratoren.
  • Posisjonen din på Maps blir mer presis når det er samlet inn flere data om den.

Betydningen av den blå prikken

Posisjonen din er angitt med en blå prikk på kartet. Når Google Maps ikke har den nøyaktige posisjonen din, vises det en lyseblå sirkel rundt den blå prikken. Du kan befinne deg hvor som helst innenfor den lyseblå sirkelen. Jo mindre sirkelen er, dess sikrere er appen på posisjonen din.

Tips:

• Hvis den blå prikken er grå eller ikke er synlig, kan ikke Maps finne den nåværende posisjonen din, og da vises i stedet den forrige posisjonen du fikk registrert.
  • Hvis det for eksempel står et parkeringshus eller høye bygninger mellom deg og mobilmastene, kan det hende den blå prikken ikke gjengir posisjon helt nøyaktig.

Finn posisjonen din på andre nettsteder og i andre apper

For å finne posisjonen din i Google Maps på andre nettsteder og i andre apper, følg trinnene ovenfor. Dette varierer imidlertid for enkelte funksjoner:

• Du bruker et annet nettsted eller en annen app, ikke Google Maps.
  • Du må først gi posisjonstillatelse til nettstedet eller appen som brukes, ikke til Google Maps.
  • Hvis du åpner Google Chrome eller Safari, finner du bare posisjonen din på sikre nettsider. Da står det «https» i adressefeltet.