Finn og forbedre nøyaktigheten til posisjonen din

Noen ganger kan det være vanskelig for Google Maps å registrere hvor du faktisk befinner deg. Hvis plasseringen av den blå prikken på kartet er unøyaktig eller ikke vises, kan du løse problemet ved å følge tipsene nedenfor.

Se den nåværende posisjonen din på kartet

Følg fremgangsmåten nedenfor for å se hvor på kartet du befinner deg akkurat nå.

1. Åpne Google Maps.
  2. Klikk på Posisjonen din nederst til høyre. Den blå prikken viser hvor du er på kartet.

Slik finner Maps den nåværende posisjonen din

Maps anslår posisjonen din på grunnlag av kilder som dette:

Gi Maps tilgang til posisjonsinformasjonen din i nettleseren

Hvis du vil sentrere kartet rundt posisjonen din, må du gi Maps tillatelse til å se den.

Chrome
  1. Åpne Chrome, og gå til Google Maps.
  2. Klikk på Posisjonen din nederst til høyre.
  3. Hvis du ser meldingen «Google Maps har ikke tillatelse til å bruke posisjonen din», må du følge fremgangsmåten nedenfor.
  4. Klikk på Mer Mer øverst til høyre.
  5. Klikk på Innstillinger og deretter Vis avanserte innstillinger.
  6. Klikk på Innstillinger for innhold under «Personvern».
  7. Rull ned til Posisjon-delen i dialogboksen som åpnes. Velg én av disse tillatelsene:
    • La alle nettsteder spore den fysiske posisjonen din: Velg dette alternativet hvis du vil at alle nettsteder automatisk skal kunne se posisjonen din.
    • Spør når et nettsted forsøker å spore den fysiske posisjonen din: Velg dette alternativet hvis du vil at Google Chrome skal varsle deg hver gang et nettsted vil se posisjonen din.
    • Ikke la noen nettsteder spore den fysiske posisjonen din: Velg dette alternativet hvis du ikke vil at noen nettsteder skal kunne se posisjonen din.
  8. Klikk på Ferdig.
Firefox
  1. Åpne Firefox, og gå til Google Maps.
  2. Klikk på Posisjonen din nederst til høyre.
  3. Når du blir bedt om å dele posisjonen din, velger du Alltid del posisjonen.
Safari
  1. Åpne Safari, og gå til Google Maps.
  2. Klikk på Posisjonen din nederst til høyre.
  3. Når du blir bedt om å dele posisjonen din, velger du Tillat.

Du kan bli bedt om å endre posisjonsinnstillingene på datamaskinen din før du kan slå dem på for Safari. Slik gjør du det:

1. Åpne Systemvalg og deretter Sikkerhet og personverninnstillinger og deretter Personvern og deretter Posisjonstjenester.
  2. For å tillate endringer, klikk på låseikonet nederst til venstre.
  3. Klikk på «Aktiver posisjonstjenester».
Internet Explorer
  1. Åpne Internet Explorer, og gå til Google Maps.
  2. Klikk på Posisjonen din nederst til høyre.
  3. Hvis du blir bedt om å dele posisjonen din, klikker du på Tillat én gang eller Alternativer for dette nettstedet og deretter Alltid tillat.
  4. Hvis du ser meldingen «Google Maps har ikke tillatelse til å bruke posisjonen din», må du gå til verktøyraden i nettleseren din og klikke på Innstillinger og deretter Personvern og så på og deretter Tøm nettsteder nedenfor «Plassering».

Flere måter du kan forbedre posisjonsnøyaktigheten på

Hvis du får en feilmelding som «Finner ikke posisjonen din», eller hvis posisjonen din fortsatt er feil, kan du prøve følgende:

• Last inn nettleseren på nytt (f.eks. Chrome, Firefox eller Safari).
  • Sjekk om Internett-forbindelsen din er sterk.
  • Dobbeltsjekk innstillingene for tillatelser ved å følge veiledningen ovenfor.
  • Start datamaskinen på nytt.