Finn og forbedre nøyaktigheten til posisjonen din

Noen ganger kan det være vanskelig for Google Maps å registrere hvor du faktisk befinner deg. Hvis GPS-posisjonen til den blå prikken på kartet er unøyaktig eller ikke vises, kan du løse problemet ved å følge tipsene nedenfor.

Tips: Dette fører også til at du får bedre og mer relevante søkeresultater.

Se den nåværende posisjonen din på kartet

1. Åpne Google Maps på datamaskinen.
  2. Klikk på Min posisjon Sted/posisjon nederst til høyre. Den blå prikken viser hvor du er på kartet.

Sånn finner Maps den nåværende posisjonen din

Maps anslår hvor du befinner deg, ut fra kilder som posisjonsinformasjonen i nettleseren du bruker.

Gi Maps tilgang til posisjonsinformasjonen din i nettleseren

Hvis du vil sentrere kartet rundt posisjonen din, må du gi Maps tillatelse til å se den.

Chrome
  1. Åpne Chrome på datamaskinen og gå til Google Maps.
  2. Klikk på Min posisjon Sted/posisjon nederst til høyre.
  3. Hvis du ser meldingen «Google Maps har ikke tillatelse til å bruke posisjonen din», må du følge fremgangsmåten nedenfor.
  4. Klikk på Mer Mer øverst til høyre.
  5. Klikk på Innstillinger og så klikk så på Avansert nederst.
  6. Klikk på Innholdsinnstillinger under «Personvern og sikkerhet».
  7. Klikk på Sted og så sørg for at du har aktivert Spør før noe brukes (anbefales).
  8. Klikk på Tilbake Tilbake.
  9. Prøv trinn 1 og 2 på nytt.
Firefox
  1. Åpne Firefox på datamaskinen og gå til Google Maps.
  2. Klikk på Min posisjon Sted/posisjon nederst til høyre. Merk: Det kan hende at «Se posisjonen din» vises i stedet.
  3. Velg Tillat eller Gi posisjonstilgang når du blir bedt om å dele posisjonen.
Safari
  1. Åpne Safari på datamaskinen og gå til Google Maps.
  2. Klikk på Min posisjon Sted/posisjon nederst til høyre.
  3. Når du blir bedt om å dele posisjonen din, velger du Tillat.

Du kan bli bedt om å endre posisjonsinnstillingene på datamaskinen din før du kan slå dem på for Safari. Sånn gjør du det:

1. Åpne Systeminnstillinger og så Innstillinger for sikkerhet og personvern og så Personvern og så Posisjonstjenester.
  2. For å tillate endringer, klikk på låseikonet nederst til venstre.
  3. Klikk på «Aktiver posisjonstjenester».
Internet Explorer
  1. Åpne Internet Explorer på datamaskinen og gå til Google Maps.
  2. Klikk på Min posisjon Sted/posisjon nederst til høyre.
  3. Klikk på Tillat én gang eller Alternativer for dette nettstedet og så Tillat alltid hvis du blir bedt om å dele posisjonen.
  4. Gå til verktøyraden i nettleseren hvis du ser meldingen «Google Maps har ikke tillatelse til å bruke posisjonen din», klikk på Verktøy Innstillinger og så Alternativer for Internett og så Personvern og så og klikk så på Tøm nettsteder under Posisjon.

Sånn kan du også oppnå bedre posisjonsnøyaktighet

Hvis du får en feilmelding som «Finner ikke posisjonen din», eller hvis posisjonen din fortsatt er feil, kan du prøve følgende:

• Last inn nettleseren på nytt (f.eks. Chrome, Firefox eller Safari).
  • Sjekk om Internett-forbindelsen din er sterk.
  • Dobbeltsjekk innstillingene for tillatelser ved å følge veiledningen ovenfor.
  • Start datamaskinen på nytt.

Se posisjonen din på andre nettsteder og i andre apper

For å se posisjonen din i Google Maps på andre nettsteder og i andre apper, følg trinnene ovenfor. Det er imidlertid noen forskjeller:

• Du bruker et annet nettsted eller en annen app, ikke Google Maps.
  • Du må først gi posisjonstillatelse til nettstedet eller appen som brukes, ikke til Google Maps.
  • Hvis du åpnet Google Chrome eller Safari, finner du bare posisjonen din på sikre nettsider. Da står det «https» i adressefeltet.