Uw locatie vinden en de nauwkeurigheid ervan verbeteren

Soms lukt het Google Maps niet uw locatie exact vast te stellen. Als de gps-locatie van de blauwe stip op de kaart niet klopt of als de blauwe stip niet wordt weergegeven, kunt u het probleem op verschillende manieren oplossen.

Tip: Dit verbetert ook uw zoekresultaten, waardoor ze relevanter voor u worden.

Uw huidige locatie bekijken op de kaart

1. Open Google Maps op uw computer.
  2. Klik rechtsonder op 'Mijn locatie' Locatie. De blauwe stip geeft aan waar u zich bevindt.

Hoe Google Maps uw huidige locatie vindt

Google Maps schat uw locatie op basis van bronnen als:

Google Maps locatierechten geven in uw browser

Als u de kaart wilt centreren op de locatie waar u zich bevindt, moet u Maps toestemming geven uw locatie te zien.

Chrome
  1. Open Chrome op uw computer en ga naar Google Maps.
  2. Klik rechtsonder op 'Mijn locatie' Locatie.
  3. Volg de onderstaande stappen als het volgende bericht wordt weergegeven: 'Google Maps heeft geen toestemming om je locatie te gebruiken'.
  4. Klik rechtsboven op Meer Meer.
  5. Klik op Instellingen en vervolgens klik onderaan op Geavanceerd.
  6. Klik in het gedeelte 'Privacy en beveiliging' op Instellingen voor content.
  7. Klik op Locatie en vervolgens zorg ervoor dat Vragen vóór toegang (aanbevolen) is ingeschakeld.
  8. Klik op Terug Terug.
  9. Probeer stap 1 en 2 opnieuw.
Firefox
  1. Open Firefox op uw computer en ga naar Google Maps.
  2. Klik rechtsonder op 'Mijn locatie' Locatie.
  3. Kies Locatietoegang verlenen wanneer u wordt gevraagd of u uw locatie wilt delen.
Safari
  1. Open Safari op uw computer en ga naar Google Maps.
  2. Klik rechtsonder op 'Mijn locatie' Locatie.
  3. Kies Toestaan wanneer u wordt gevraagd of u uw locatie wilt delen.

Mogelijk wordt u gevraagd de locatie-instellingen op uw computer te wijzigen voordat u ze kunt inschakelen voor Safari. Ga hiervoor als volgt te werk:

1. Open Systeemvoorkeuren en vervolgens Beveiliging en privacy en vervolgens Privacy en vervolgens Locatievoorzieningen.
  2. Klik op het hangslot in de linkerbenedenhoek om wijzigingen toe te staan.
  3. Vink 'Sta locatievoorzieningen toe' aan.
Internet Explorer
  1. Open Internet Explorer op uw computer en ga naar Google Maps.
  2. Klik rechtsonder op 'Mijn locatie' Locatie.
  3. Als u wordt gevraagd uw locatie te delen, klikt u op Eenmaal toestaan of Opties voor deze website en vervolgens Altijd toestaan.
  4. Als het bericht 'Google Maps heeft geen toestemming om je locatie te gebruiken' wordt weergegeven, gaat u naar de werkbalk van de browser. Klik op Extra Instellingen en vervolgens Internetopties en vervolgens Privacy en vervolgens klik onder 'Locatie' op Websites wissen.

Meer manieren om de locatienauwkeurigheid te verbeteren

Als 'Je locatie kan niet worden bepaald' of een soortgelijke fout wordt weergegeven, kunt u het volgende doen:

• Vernieuw uw browser (bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Safari).
  • Controleer of u een goede internetverbinding heeft.
  • Controleer aan de hand van bovenstaande instructies nogmaals de instellingen voor rechten van uw browser.
  • Start uw computer opnieuw op.

Uw locatie op andere sites en in andere apps bekijken

Volg de bovenstaande stappen om uw locatie in Google Maps op andere sites en in andere apps te bekijken. Sommige dingen zijn dan echter anders:

• U gebruikt een andere site of app, niet Google Maps.
  • U moet eerst locatierechten geven aan de gebruikte site of app, niet aan Google Maps.
  • Als u Google Chrome of Safari heeft geopend, vindt u uw locatie alleen op beveiligde webpagina's. U ziet 'https' in de adresbalk.