Uw locatie vinden en de nauwkeurigheid ervan verbeteren

Soms lukt het Google Maps niet uw locatie exact vast te stellen. Als de blauwe stip op de verkeerde plek op de kaart staat of helemaal niet wordt weergegeven, kunt u het probleem op verschillende manieren oplossen.

Uw huidige locatie bekijken op de kaart

Als u wilt zien waar u nu bent op de kaart, gaat u als volgt te werk.

1. Open Google Maps.
  2. Klik in de rechterbenedenhoek op 'Uw locatie' . De blauwe stip geeft aan waar u zich bevindt.

Hoe Google Maps uw huidige locatie vindt

Google Maps schat uw locatie op basis van bronnen als:

Geef Google Maps locatierechten in uw browser

Als u de kaart wilt centreren op de locatie waar u zich bevindt, moet u Maps toestemming geven uw locatie te zien.

Google Chrome
  1. Open Chrome en ga naar Google Maps.
  2. Klik in de rechterbenedenhoek op 'Uw locatie' .
  3. Als het bericht 'Google Maps heeft geen toestemming om uw locatie te gebruiken' wordt weergegeven, gaat u als volgt te werk.
  4. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer.
  5. Klik op Instellingen en vervolgens Geavanceerde instellingen weergeven.
  6. Klik in het gedeelte Privacy op de knop Instellingen voor inhoud.
  7. Scrol in het dialoogvenster dat wordt weergegeven omlaag naar het gedeelte Locatie. Selecteer een van de volgende rechten:
    • Toestaan ​​dat alle sites uw fysieke locatie bijhouden: selecteer deze optie om alle sites uw locatie automatisch te laten zien.
    • Goedkeuring vragen wanneer een site uw fysieke locatie probeert bij te houden: selecteer deze optie als u door Google Chrome wilt worden gewaarschuwd wanneer een site uw locatie wil zien.
    • Niet toestaan dat sites uw fysieke locatie bijhouden: selecteer deze optie als u niet wilt dat sites uw locatie kunnen zien.
  8. Klik op Gereed.
Firefox
  1. Open Firefox en ga naar Google Maps.
  2. Klik in de rechterbenedenhoek op 'Uw locatie' .
  3. Als u wordt gevraagd of u uw locatie wilt delen, kiest u Locatie altijd doorgeven.
Safari
  1. Open Safari en ga naar Google Maps.
  2. Klik in de rechterbenedenhoek op 'Uw locatie' .
  3. Als u wordt gevraagd of u uw locatie wilt delen, kiest u Toestaan.

Mogelijk wordt u gevraagd de locatie-instellingen op uw computer te wijzigen voordat u ze kunt inschakelen voor Safari. Ga hiervoor als volgt te werk:

1. Open Systeemvoorkeuren en vervolgens Beveiliging & Privacyvoorkeuren en vervolgens Privacy en vervolgens Locatieservices.
  2. Klik in de linkerbenedenhoek op het slotje om wijzigingen toe te staan.
  3. Vink 'Locatievoorzieningen inschakelen' aan.
Internet Explorer
  1. Open Internet Explorer en ga naar Google Maps.
  2. Klik in de rechterbenedenhoek op 'Uw locatie' .
  3. Als u wordt gevraagd uw locatie te delen, klikt u op Eenmaal toestaan of Opties voor deze site en vervolgens Altijd toestaan.
  4. Als het bericht 'Google Maps heeft geen toestemming om uw locatie te gebruiken' wordt weergegeven, gaat u naar de werkbalk van uw browser en klikt u op Instellingen en vervolgens Privacy en vervolgens en klikt u onder Locatie op Sites wissen.

Meer manieren om de locatienauwkeurigheid te verbeteren

Als 'Uw locatie kan niet worden bepaald' of een soortgelijke fout wordt weergegeven, kunt u het volgende doen:

• Vernieuw uw browser (bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Safari).
  • Controleer of u een goede internetverbinding heeft.
  • Controleer nogmaals de toestemmingsinstellingen van uw browser aan de hand van bovenstaande instructies.
  • Start uw computer opnieuw op.