Uw locatie vinden en de nauwkeurigheid ervan verbeteren

Soms lukt het Google Maps niet uw locatie exact vast te stellen. Als de gps-locatie van de blauwe stip op de kaart niet klopt of als de blauwe stip niet wordt weergegeven, kunt u het probleem op verschillende manieren oplossen.

Tip: Dit verbetert ook uw zoekresultaten, waardoor ze relevanter voor u worden.

Uw huidige locatie bekijken op de kaart

1. Open de Google Maps-app Google Maps op uw iPhone of iPad.
  2. U ziet een blauwe stip op de plek waar u zich bevindt. Als u geen blauwe stip ziet, tikt u rechtsonder op 'Mijn locatie' Locatie.

Hoe Google Maps uw huidige locatie vindt

Google Maps schat uw locatie op basis van bronnen als:

• Gps: maakt gebruik van satellieten en kent uw locatie tot op een paar meter.
  • Wifi: dankzij de locatie van de nabijgelegen wifi-netwerken weet Maps waar u bent.
  • Zendmast: uw verbinding met een mobiel netwerk kan tot op een paar kilometer nauwkeurig zijn.

Locatieservices inschakelen

Ga als volgt te werk om Google Maps te helpen uw locatie te vinden en de blauwe stip zo exact mogelijk te plaatsen.

1. Open de app Instellingen op uw iPhone of iPad.
  2. Tik op Privacy en dan Locatievoorzieningen.
  3. Controleer of de schakelaar naast Locatievoorzieningen groen is.
  4. Scrol omlaag en selecteer Google Maps.
  5. Kies Bij gebruik van app of Altijd.

Meer manieren om de locatienauwkeurigheid te verbeteren

Als uw locatie nog steeds onjuist wordt weergegeven, kunt u het volgende doen.

Wifi inschakelen
  1. Open de app Instellingen op uw iPhone of iPad.
  2. Kies Wifi.
  3. Schuif bovenaan Wifi naar de stand Aan.
Uw telefoon of tablet opnieuw opstarten

Als u uw iPhone of iPad opnieuw wilt opstarten, schakelt u deze uit en weer in.

• Het apparaat uitschakelen: houd de aan/uit-knop ingedrukt en dan Zet uit.
  • Het apparaat inschakelen: houd de aan/uit-knop ingedrukt totdat het apparaat wordt ingeschakeld.
Uw telefoon of tablet kalibreren
 Als de blauwe stip in de verkeerde richting wijst, kunt u dit herstellen. Meer informatie over de kalibratie van het kompas van uw telefoon of tablet.

Wat de blauwe stip betekent

De blauwe stip geeft op de kaart aan waar u zich bevindt. Als uw locatie niet geheel duidelijk is voor Google Maps, wordt rond de blauwe stip een lichtblauwe cirkel weergegeven. U bevindt zich ergens in de lichtblauwe cirkel. Hoe kleiner de cirkel, hoe zekerder de app is van uw locatie.

Opmerkingen:

• Als de blauwe stip niet wordt weergegeven of als de stip grijs is, betekent dit dat we uw huidige locatie niet kunnen vinden en dat de laatste locatie wordt weergegeven die u heeft bezocht.
  • Als zich tussen u en de zendmasten bijvoorbeeld een parkeergarage of een hoog gebouw bevindt, is de blauwe stip mogelijk niet nauwkeurig.

Uw locatie op andere sites en in andere apps bekijken

Volg de bovenstaande stappen om uw locatie in Google Maps op andere sites en in andere apps te bekijken. Sommige dingen zijn dan echter anders:

• U gebruikt een andere site of app, niet Google Maps.
  • U moet eerst locatierechten geven aan de gebruikte site of app, niet aan Google Maps.
  • Als u Google Chrome of Safari heeft geopend, vindt u uw locatie alleen op beveiligde webpagina's. U ziet 'https' in de adresbalk.