Je locatie vinden en de nauwkeurigheid ervan verbeteren

Google Maps kan je locatie mogelijk niet vinden. Als de gps-locatie van je blauwe stip op de kaart niet klopt of ontbreekt, kun je stappen ondernemen om het probleem op te lossen.

Tip: Met deze stappen worden ook je zoekresultaten verbeterd, waardoor ze relevanter voor je worden.

Je huidige locatie vinden op de kaart

1. Open Google Maps op je computer.
  2. Klik rechtsonder op Mijn locatie Locatie. De blauwe stip geeft je locatie aan.

Hoe Google Maps je huidige locatie vindt

Google Maps schat je locatie op basis van bronnen zoals locatiegegevens uit je webbrowser.

Locatierechten instellen voor Maps

Als je de kaart wilt centreren op je huidige locatie, moet je Maps toestemming geven je locatie vast te stellen.

In iOS voor Mac moet je mogelijk Locatieservices (ofwel Locatievoorzieningen in iOS) aanzetten voor je browser voordat je Maps rechten kunt geven in je browser:

1. Open Systeemvoorkeuren en dan Voorkeuren voor beveiliging en privacy en dan Privacy en dan Locatievoorzieningen op je computer.
  2. Klik linksonder op het hangslot om wijzigingen toe te staan.
  3. Vink het selectievakje naast 'Schakel locatievoorzieningen in' aan.
  4. Vink het vakje aan naast de browser.
  5. Geef Google Maps locatierechten in je browser.

Google Maps locatierechten geven in je browser

Chrome
  1. Open Chrome op je computer en ga naar Google Maps.
  2. Klik rechtsonder op Mijn locatie Locatie.
    • Kies Toestaan als je wordt gevraagd je locatie te delen.
    • Als de blauwe stip te zien is en je locatie zichtbaar is, heeft Maps al locatierechten in de browser.
    • Als het bericht 'Google Maps heeft geen rechten om je locatie te gebruiken' wordt weergegeven, ga je verder met de volgende stappen.
  3. Klik in de zoekbalk op Mijn locatie Locatie.
  4. Vink het selectievakje http://www.google.com altijd toegang tot je locatie geven aan.
  5. Vernieuw uw browser.
Firefox
  1. Open Firefox op je computer en ga naar Google Maps.
  2. Klik rechtsonder op Mijn locatie Locatie.
    • Als je wordt gevraagd je locatie te delen, kies je Toestaan ofLocatietoegang toestaan.
    • Mogelijk zie je in plaats daarvan Je locatie weergeven.
    • Als de blauwe stip te zien is en je locatie zichtbaar is, heeft Maps al locatierechten in de browser.
    • Als het bericht 'Google Maps heeft geen rechten om je locatie te gebruiken' wordt weergegeven, ga je verder met de volgende stappen.
  3. Klik in de zoekbalk op Mijn locatie Locatie.
  4. Klik op Tijdelijk geblokkeerd Sluiten.
  5. Vernieuw uw browser.
Safari
Belangrijk: Als je Safari wilt gebruiken, moet je Locatieservices aanzetten in Safari.
  1. Open Safari op je computer en ga naar Google Maps.
  2. Klik rechtsonder op Mijn locatie Locatie.
    • Je wordt gevraagd je locatie te delen. Kies Toestaan.
    • Als de blauwe stip te zien is en je locatie zichtbaar is, heeft Maps al locatierechten in de browser.
    • Als het bericht 'Google Maps heeft geen rechten om je locatie te gebruiken' wordt weergegeven, ga je verder met de volgende stappen.
  3. Klik in de zoekbalk op Mijn locatie Locatie.
  4. Vink het selectievakje http://www.google.com altijd toegang tot je locatie geven aan.
  5. Vernieuw uw browser.
Microsoft Edge
  1. Open Microsoft Edge op je computer en ga naar Google Maps.
  2. Klik rechtsonder op Mijn locatie Locatie.
    • Kies Toestaan als je wordt gevraagd je locatie te delen.
    • Als de blauwe stip te zien is en je locatie zichtbaar is, heeft Maps al locatierechten in de browser.
    • Als het bericht 'Google Maps heeft geen rechten om je locatie te gebruiken' wordt weergegeven, ga je verder met de volgende stappen.
  3. Klik links van het webadres op Vergrendelen Vergrendelen.
  4. Klik op Rechten voor deze site.
  5. Kies rechts van Locatie de optie Toestaan.
  6. Laad de Google Maps-pagina opnieuw en klik opnieuw op  Mijn locatie Locatie.

Meer manieren om de locatienauwkeurigheid te verbeteren

Als 'Je locatie kan niet worden bepaald' of een soortgelijke fout wordt weergegeven, kun je de volgende stappen uitvoeren:

• Laad je browser opnieuw (bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Safari).
  • Controleer of je een goede internetverbinding hebt.
  • Controleer aan de hand van bovenstaande instructies nogmaals de instellingen voor rechten van je browser.
  • Start de computer opnieuw op.

Je locatie vinden op andere sites en in andere apps

Volg de bovenstaande stappen om je locatie in Google Maps op andere sites en in andere apps te vinden. Houd er rekening mee dat niet alles hetzelfde werkt:

• Je gebruikt een andere site of app, niet Google Maps.
  • Je moet eerst locatierechten geven aan de site of app die je gebruikt, niet aan Google Maps.
  • Als je Google Chrome of Safari gebruikt, vind je je locatie alleen op beveiligde webpagina's. Je ziet dan 'https' in de adresbalk.