Sijainnin etsiminen ja sen tarkkuuden parantaminen

Google Mapsilla saattaa olla vaikeuksia tunnistaa sijaintisi. Jos GPS-sijaintisi osoittava sininen piste näkyy kartalla väärässä paikassa tai sitä ei näy lainkaan, voit yrittää ratkaista ongelman alla olevien ohjeiden avulla.

Vinkki: Tämä parantaa myös hakutuloksiasi ja tekee niistä osuvampia sinulle.

Nykyisen sijainnin katsominen kartalta

1. Avaa Google Maps tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta alakulmasta Oma sijainti Sijainti. Sininen piste osoittaa sijaintisi.

Miten Maps selvittää sijaintisi?

Maps päättelee sijaintisi esimerkiksi selaimesi sijaintitietojen avulla.

Anna Mapsille oikeus käyttää sijaintia

Jotta kartta voidaan keskittää olinpaikkasi mukaan, sinun on annettava Mapsille lupa selvittää sijaintisi.

Jos käytät macOS:ää, sinun on laitettava selaimesi sijaintipalvelut päälle alla olevien ohjeiden mukaisesti, ennen kuin voit myöntää Mapsille luvat selaimessasi.

1. Klikkaa tietokoneella Järjestelmäasetukset ja sitten Suojaus ja yksityisyys ja sitten Yksityisyys ja sitten Sijaintipalvelut.
  2. Salli muutokset klikkaamalla vasemmassa alareunassa olevaa lukkokuvaketta.
  3. Valitse Ota käyttöön sijaintipalvelut ‑kohdan valintaruutu.
  4. Valitse selaimesi vieressä oleva valintaruutu.
  5. Myönnä Mapsille sijaintilupa selaimessasi.

Anna Mapsille oikeus käyttää sijaintia selaimessa

Chrome
  1. Avaa Chrome tietokoneella ja siirry Google Mapsiin.
  2. Valitse oikeasta alakulmasta Sijaintisi Sijainti.
    • Jos sinua pyydetään jakamaan sijaintisi, valitse Salli.
    • Jos näkyviin tulee sijaintisi osoittava sininen piste, Mapsilla on jo sijaintilupa selaimessasi.
    • Jos näet viestin "Google Mapsilla ei ole lupaa käyttää sijaintiasi", tee alla olevat asiat.
  3. Klikkaa hakukentästä Oma sijainti Sijainti.
  4. Valitse http://www.google.com saa käyttää aina sijaintiasi.
  5. Päivitä selain.
Firefox
  1. Avaa Firefox tietokoneella ja siirry Google Mapsiin.
  2. Valitse oikeasta alakulmasta Sijaintisi Sijainti.
    • Kun sinua pyydetään jakamaan sijaintisi, valitse Salli tai Salli sijainnin käyttö.
    • Tässä kohdassa saattaa myös lukea "Näytä sijaintisi".
    • Jos näkyviin tulee sijaintisi osoittava sininen piste, Mapsilla on jo lupa käyttää sijaintiasi selaimessasi.
    • Jos näet viestin "Google Mapsilla ei ole lupaa käyttää sijaintiasi", tee alla olevat asiat.
  3. Klikkaa hakukentästä Oma sijainti Sijainti.
  4. Klikkaa Estetty tilapäisesti Sulje.
  5. Päivitä selain.
Safari
Tärkeää: Jos haluat käyttää Safaria, sinun on laitettava sijaintipalvelut päälle Safarissa.
  1. Avaa Safari tietokoneella ja siirry Google Mapsiin.
  2. Valitse oikeasta alakulmasta Sijaintisi Sijainti.
    • Sinua pyydetään jakamaan sijaintisi. Valitse Salli.
    • Jos näkyviin tulee sijaintisi osoittava sininen piste, Mapsilla on jo sijaintilupa selaimessasi.
    • Jos näet viestin "Google Mapsilla ei ole lupaa käyttää sijaintiasi", tee alla olevat asiat.
  3. Klikkaa hakukentästä Oma sijainti Sijainti.
  4. Valitse http://www.google.com saa käyttää aina sijaintiasi.
  5. Päivitä selain.
Microsoft Edge
  1. Avaa Microsoft Edge tietokoneella ja siirry Google Mapsiin.
  2. Valitse oikeasta alakulmasta Sijaintisi Sijainti.
    • Jos sinua pyydetään jakamaan sijaintisi, valitse Salli.
    • Jos näkyviin tulee sijaintisi osoittava sininen piste, Mapsilla on jo lupa käyttää sijaintiasi selaimessasi.
    • Jos näet viestin "Google Mapsilla ei ole lupaa käyttää sijaintiasi", tee alla olevat vaiheet.
  3. Klikkaa verkko-osoitteen vasemmalta puolelta lukkokuvaketta Lukko.
  4. Valitse Tämän sivuston käyttöoikeudet.
  5. Valitse Sijainti-kohdan oikealta puolelta Salli.
  6. Päivitä Google Maps ‑sivu ja klikkaa Sijaintisi-kuvaketta Sijainti uudelleen.

Muita tapoja parantaa sijainnin tarkkuutta

Jos näkyviin tulee virheilmoitus, kuten "Sijaintiasi ei voida määrittää", tai sijaintisi tunnistetaan edelleen väärin, kokeile seuraavia keinoja:

• Päivitä selaimesi (esimerkiksi Chrome, Firefox tai Safari).
  • Varmista, että internetyhteyden signaali on vahva.
  • Tarkista selaimesi käyttöoikeusasetukset seuraamalla edellä annettuja ohjeita.
  • Käynnistä tietokoneesi uudelleen.

Oman sijainnin katsominen muilla sivustoilla ja muissa sovelluksissa

Voit katsoa sijaintisi Google Mapsista muilla sivustoilla ja muissa sovelluksissa seuraamalla yllä olevia ohjeita. Jotkin asiat ovat kuitenkin tällöin eri tavalla:

• Käytät toista sivustoa tai sovellusta, et Google Mapsia.
  • Sinun on ensin annettava sijainnin käyttölupa käyttämällesi sivustolle tai sovellukselle, ei Google Mapsille.
  • Jos olet avannut Google Chromen tai Safarin, näet sijaintisi vain suojatuilla verkkosivuilla. Osoitepalkissa näkyy "https".