Sijainnin tunnistaminen ja tarkkuuden parantaminen

Google Mapsilla voi joskus olla vaikeuksia tunnistaa sijaintisi. Jos sininen piste näkyy kartalla väärässä paikassa tai ei näy ollenkaan, voit yrittää ratkaista ongelman alla olevien ohjeiden avulla.

Nykyisen sijaintisi merkitseminen kartalle

Selvitä nykyinen sijaintisi kartalla suorittamalla alla kuvatut vaiheet.

1. Avaa Google Maps.
  2. Valitse näytön oikeasta alakulmasta Sijaintisi . Sininen piste osoittaa olinpaikkasi.

Sijaintisi selvittäminen Mapsissa

Maps päättelee sijaintisi muun muassa seuraavien lähteiden perusteella:

Sijainnin selvittämisen salliminen selaimessa

Jotta kartta voidaan keskittää lähiympäristöösi, sinun on myönnettävä Mapsille oikeus selvittää sijaintisi. Toimi seuraavasti:

Chrome
  1. Avaa Chrome ja siirry Google Mapsiin.
  2. Valitse näytön oikeasta alakulmasta Sijaintisi .
  3. Jos näkyviin tulee viesti "Google Mapsilla ei ole oikeutta käyttää sijaintiasi", noudata alla olevia ohjeita.
  4. Valitse näytön oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää.
  5. Valitse Asetukset ja sitten Näytä lisäasetukset.
  6. Valitse Tietosuoja-osiosta Sisältöasetukset.
  7. Vieritä näyttöön avautunutta valintaikkunaa Sijainti-osioon. Valitse jokin seuraavista käyttöoikeuksista:
    • Anna kaikkien sivustojen käyttää fyysistä sijaintiasi: Jos valitset tämän vaihtoehdon, kaikki sivustot saavat sijaintitietosi automaattisesti.
    • Kysy aina, kun sivusto yrittää käyttää fyysistä sijaintiasi: Jos valitset tämän vaihtoehdon, Google Chrome ilmoittaa sinulle kaikista sivustojen lähettämistä sijaintipyynnöistä.
    • Älä anna minkään sivuston käyttää fyysistä sijaintiasi: Jos valitset tämän vaihtoehdon, mikään sivusto ei saa sijaintitietojasi.
  8. Valitse Valmis.
Firefox
  1. Avaa Firefox ja siirry Google Mapsiin.
  2. Valitse näytön oikeasta alakulmasta Sijaintisi .
  3. Kun sinua pyydetään jakamaan sijaintisi, valitse Kerro sijainti aina.
Safari
  1. Avaa Safari ja siirry Google Mapsiin.
  2. Valitse näytön oikeasta alakulmasta Sijaintisi .
  3. Kun sinua pyydetään jakamaan sijaintisi, valitse Salli.

Sinun pyydetään ehkä muuttamaan sijaintiasetuksiasi tietokoneella, jotta voit ottaa ne käyttöön Safarissa. Toimi seuraavasti:

1. Valitse Järjestelmäasetukset ja sitten Suojaus ja yksityisyys ja sitten Yksityisyys ja sitten Sijaintipalvelut.
  2. Salli muutokset klikkaamalla vasemmassa alakulmassa näkyvää lukkokuvaketta.
  3. Valitse Ota sijaintipalvelut käyttöön.
Internet Explorer
  1. Avaa Internet Explorer ja siirry Google Mapsiin.
  2. Valitse näytön oikeasta alakulmasta Sijaintisi .
  3. Jos sinua pyydetään jakamaan sijaintitietosi, valitse Salli kerran tai Tämän sivuston vaihtoehdot ja sitten Salli aina.
  4. Jos näkyviin tulee viesti "Google Mapsilla ei ole oikeutta käyttää sijaintiasi", siirry selaimen yläpalkkiin ja valitse Asetukset ja sitten Tietosuoja ja sitten klikkaa Sijainti-kohdassa Poista sivustot.

Muita tapoja parantaa sijainnin tunnistamisen tarkkuutta

Jos näkyviin tulee virheilmoitus, kuten "Sijaintiasi ei voida määrittää", tai sijaintisi tunnistetaan edelleen väärin, kokeile seuraavia keinoja:

• Päivitä selaimesi (esimerkiksi Chrome, Firefox tai Safari).
  • Varmista, että internetyhteys on vahva.
  • Tarkista selaimesi käyttöoikeusasetukset noudattamalla edellä annettuja ohjeita.
  • Käynnistä tietokoneesi uudelleen.