Sijainnin tunnistaminen ja tarkkuuden parantaminen

Google Mapsilla voi joskus olla vaikeuksia tunnistaa sijaintisi. Jos GPS-sijaintisi osoittava sininen piste näkyy kartalla väärässä paikassa tai sitä ei näy lainkaan, voit yrittää ratkaista ongelman alla olevien ohjeiden avulla.

Vinkki: Tämä parantaa myös hakutuloksiasi ja tekee niistä sinulle osuvampia.

Nykyisen sijaintisi katsominen kartalta

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Google Maps iPhonella tai iPadilla.
  2. Sijaintisi näkyy kartalla sinisenä pisteenä. Jos pistettä ei näy, valitse näytön oikeasta alakulmasta Sijaintisi Sijainti.

Sijaintisi selvittäminen Mapsissa

Maps päättelee sijaintisi muun muassa seuraavien lähteiden perusteella:

• GPS: Toiminto hyödyntää satelliitteja. Sijaintisi pystytään selvittämään muutaman metrin tarkkuudella.
  • Wi-Fi: Lähiympäristösi Wi-Fi-verkot auttavat Mapsia tunnistamaan sijaintisi.
  • Matkapuhelinmasto: Yhteytesi matkapuhelinverkkoon kertoo sijaintisi tarkasti muutaman kilometrin säteellä mastosta.

Sijaintipalveluiden käyttöönotto

Voit auttaa Google Mapsia tunnistamaan sijaintisi mahdollisimman tarkasti. Toimi seuraavasti:

1. Avaa iPhonen tai iPadin Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Tietosuoja ja sitten Sijaintipalvelut.
  3. Varmista, että Sijaintipalvelut-valitsin näkyy vihreänä.
  4. Vieritä näyttöä alaspäin ja valitse Google Maps.
  5. Valitse Sovellusta käytettäessä tai Aina.

Muita tapoja parantaa sijainnin tunnistamisen tarkkuutta

Jos sijaintisi tunnistetaan edelleen väärin, voit kokeilla alla olevia keinoja.

Wi-Fi-yhteyden käyttöönotto:
  1. Avaa iPhonen tai iPadin Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Wi-Fi.
  3. Siirry näytön yläreunaan ja liu'uta Wi-Fi-yhteys Käytössä-tilaan.
Puhelimen tai tabletin käynnistäminen uudelleen

Käynnistä iPhonesi tai iPadisi uudelleen katkaisemalla virta ja kytkemällä virta sitten uudelleen.

• Laitteen kytkeminen pois päältä: Pidä virtapainiketta painettuna ja valitse ja sitten Sammuta.
  • Puhelimen virran kytkeminen: Pidä virtapainiketta painettuna, kunnes puhelin käynnistyy.

Sinisen pisteen merkitys

Sininen piste osoittaa sijaintisi kartalla. Jos Google Maps ei pysty määrittämään sijaintiasi tarkasti, näet sinisen pisteen ympärillä vaaleansinisen ympyrän. Saatat olla missä tahansa ympyrän sisäpuolella. Mitä pienempi ympyrä on, sitä varmempi sovellus on sijainnistasi.

Huomioitavaa

• Jos sinistä pistettä ei näy tai piste näkyy harmaana, emme tunnista nykyistä olinpaikkaasi. Sen sijaan näytämme sijainnin, jossa olet käynyt viimeksi.
  • Jos sinun ja matkapuhelinmaston välissä on esteitä, kuten pysäköintitalo tai korkea rakennus, sininen piste voi näkyä väärässä paikassa.

Oman sijaintisi näkyminen muilla sivustoilla ja sovelluksissa

Voit tarkistaa sijaintisi Google Mapsissa muilta sivustoilta ja muista sovelluksista noudattamalla yllä olevia ohjeita. Jotkin asiat ovat kuitenkin erilaisia:

• Käytät eri sivustoa tai sovellusta, et Google Mapsia.
  • Sinun on ensin annettava sijaintilupa käytettävälle sivustolle tai sovellukselle, ei Google Mapsille.
  • Jos olet avannut Google Chromen tai Safarin, löydät sijaintisi vain suojatuilla verkkosivuilla. Näet tunnuksen "https" osoiterivillä.