Sijainnin tunnistaminen ja tarkkuuden parantaminen

Google Mapsilla voi joskus olla vaikeuksia tunnistaa sijaintisi. Jos GPS-sijaintisi osoittava sininen piste näkyy kartalla väärässä paikassa tai sitä ei näy lainkaan, voit yrittää ratkaista ongelman alla olevien ohjeiden avulla.

Vinkki: Tämä parantaa myös hakutuloksiasi ja tekee niistä sinulle osuvampia.

Nykyisen sijaintisi katsominen kartalta

1. Avaa Android-puhelimellasi tai ‑tabletillasi Google Maps ‑sovellus Google Maps.
  2. Sijaintisi näkyy kartalla sinisenä pisteenä. Jos pistettä ei näy, napauta näytön alaosasta Sijaintisi Sijainti.

Sijaintisi selvittäminen Mapsissa

Maps päättelee sijaintisi muun muassa seuraavien lähteiden perusteella:

• GPS: Toiminto hyödyntää satelliitteja. Sijaintisi pystytään selvittämään parhaimmillaan 20 metrin tarkkuudella. Huom. GPS ei välttämättä näytä sijaintiasi oikein rakennuksissa tai maanalaisissa kohteissa.
  • Wi-Fi: Lähiympäristösi Wi-Fi-verkot auttavat Mapsia tunnistamaan sijaintisi.
  • Matkapuhelinmasto: Yhteytesi matkapuhelinverkkoon kertoo sijaintisi tarkasti muutaman kilometrin säteellä mastosta.

Suuri tarkkuus ‑tilan käyttöönotto

Voit auttaa Google Mapsia tunnistamaan sijaintisi mahdollisimman tarkasti ottamalla käyttöön Suuri tarkkuus ‑tilan. Toimi seuraavasti:

1. Avaa Android-puhelimellasi tai ‑tabletillasi Asetukset-sovellus Asetukset.
  2. Napauta Sijainti.
  3. Ota sijainti käyttöön näytön yläreunasta.
  4. Napauta Tila ja sitten Suuri tarkkuus.

Muita tapoja parantaa sijainnin tunnistamisen tarkkuutta

Jos sijaintisi tunnistetaan edelleen väärin, voit kokeilla alla olevia keinoja.

Wi-Fi-yhteyden käyttöönotto:
  1. Avaa Android-puhelimellasi tai ‑tabletillasi Asetukset-sovellus Asetukset.
  2. Valitse Wi-Fi.
  3. Siirry näytön yläreunaan ja liu'uta Wi-Fi-yhteys Käytössä-tilaan.
Puhelimen tai tabletin käynnistäminen uudelleen

Käynnistä Android-puhelimesi tai ‑tablettisi uudelleen katkaisemalla sen virta ja kytkemällä virta sitten uudelleen.

• Puhelimen tai tabletin virran katkaiseminen: Pidä virtapainiketta painettuna ja sitten Virta pois.
  • Puhelimen tai tabletin virran kytkeminen: Pidä virtapainiketta painettuna, kunnes laite käynnistyy.
Puhelimen tai tabletin kalibroiminen

Jos sinisen pisteesi keila on leveä tai osoittaa väärään suuntaan, sinun on kalibroitava kompassisi.

1. Avaa Android-puhelimellasi tai ‑tabletillasi Google Maps ‑sovellus Google Maps.

2. Liikuta puhelintasi numeron kahdeksan muodossa, kunnes kompassisi kalibrointi on valmis. Muutaman kerran pitäisi riittää.
  3. Keila muuttuu kapeammaksi ja osoittaa oikeaan suuntaan.

Compass calibration

Sinisen pisteen merkitys

Sininen piste osoittaa sijaintisi kartalla. Jos Google Maps ei pysty määrittämään sijaintiasi tarkasti, näet sinisen pisteen ympärillä vaaleansinisen ympyrän. Saatat olla missä tahansa ympyrän sisäpuolella. Mitä pienempi ympyrä on, sitä varmempi sovellus on sijainnistasi.

Huomioitavaa

• Jos sinistä pistettä ei näy tai piste näkyy harmaana, emme tunnista nykyistä olinpaikkaasi. Sen sijaan näytämme sijainnin, jossa olet käynyt viimeksi.
  • Jos sinun ja matkapuhelinmaston välissä on esteitä, kuten pysäköintitalo tai korkea rakennus, sininen piste voi näkyä väärässä paikassa.

Oman sijaintisi näkyminen muilla sivustoilla ja sovelluksissa

Voit tarkistaa sijaintisi Google Mapsissa muilta sivustoilta ja muista sovelluksista noudattamalla yllä olevia ohjeita. Jotkin asiat ovat kuitenkin erilaisia:

• Käytät eri sivustoa tai sovellusta, et Google Mapsia.
  • Sinun on ensin annettava sijaintilupa käytettävälle sivustolle tai sovellukselle, ei Google Mapsille.
  • Jos olet avannut Google Chromen tai Safarin, löydät sijaintisi vain suojatuilla verkkosivuilla. Näet tunnuksen "https" osoiterivillä.