Sijainnin etsiminen ja sen tarkkuuden parantaminen

Google Mapsilla saattaa olla vaikeuksia tunnistaa sijaintisi. Jos GPS-sijaintisi osoittava sininen piste näkyy kartalla väärässä paikassa tai sitä ei näy lainkaan, voit yrittää ratkaista ongelman alla olevien ohjeiden avulla.

Vinkki: Tämä parantaa myös hakutuloksiasi ja tekee niistä osuvampia sinulle.

Nykyisen sijainnin katsominen kartalta

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Kartalla näkyvä sininen piste osoittaa sijaintisi. Jos sinistä pistettä ei näy, napauta oikeasta alakulmasta Sijaintisi Sijainti.

Miten Maps selvittää sijaintisi?

Maps päättelee sijaintisi muun muassa seuraavien lähteiden perusteella:

• GPS: Maps voi selvittää satelliittien avulla sijaintisi parhaimmillaan noin 20 metrin tarkkuudella.Huom. GPS ei välttämättä näytä sijaintiasi oikein, jos olet rakennuksen sisällä tai maan alla.
  • Wi-Fi: Lähiympäristösi Wi-Fi-verkot auttavat Mapsia tunnistamaan sijaintisi.
  • Linkkitorni: Yhteytesi mobiilidataan kertoo sijaintisi muutaman kilometrin tarkkuudella.

Suuri tarkkuus ‑tilan laittaminen päälle

Voit auttaa Google Mapsia tunnistamaan sijaintisi mahdollisimman tarkasti ottamalla käyttöön Suuri tarkkuus ‑tilan.

1. Avaa Android-puhelimen tai ‑tabletin Asetukset-sovellus Asetukset.
  2. Napauta Sijainti.
  3. Laita sijainti päälle yläreunasta.
  4. Napauta Tila ja sitten Suuri tarkkuus.

Muita tapoja parantaa sijainnin tarkkuutta

Jos sijaintisi on edelleen väärin, voit kokeilla alla olevia keinoja.

Wi-Fi-yhteyden käyttöönotto
  1. Avaa Android-puhelimen tai ‑tabletin Asetukset-sovellus Asetukset.
  2. Valitse Wi-Fi.
  3. Laita Wi-Fi päälle näytön yläreunasta.
Puhelimen tai tabletin käynnistäminen uudelleen

Sammuta Android-puhelimesi tai ‑tablettisi ja laita se sitten takaisin päälle.

• Puhelimen tai tabletin sammuttaminen: Pidä virtapainiketta painettuna ja sitten Sammuta.
  • Puhelimen tai tabletin käynnistäminen: Pidä virtapainiketta painettuna, kunnes laite käynnistyy.
Puhelimen tai tabletin kalibrointi

Jos sinisen pisteesi keila on leveä tai osoittaa väärään suuntaan, sinun on kalibroitava kompassisi.

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Liikuta puhelintasi numeron kahdeksan muodossa, kunnes kompassisi kalibrointi on valmis. Muutaman kerran pitäisi riittää.
  3. Keila muuttuu kapeammaksi ja osoittaa oikeaan ilmansuuntaan.

Compass calibration

Sijainnin tarkkuuden parantaminen Live View'n avulla
  1. Avaa Google Maps ‑sovellus Google Maps Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Lisää määränpää hakukenttään tai napauta sijaintia kartalta.
  3. Napauta Sijaintisi Sijaintija sitten Kalibroi Live View'n avulla.
  4. Seuraa näytöllä näkyviä ohjeita.
  5. Sijaintisi Mapsissa tarkentuu sitä mukaa, kun sijainnistasi kerätään lisää dataa.

Vinkki: Suuntaa puhelimen kamera puiden ja ihmisten sijasta ympärilläsi oleviin rakennuksiin ja opasteisiin.

Mitä sininen piste tarkoittaa?

Sininen piste osoittaa sijaintisi kartalla. Jos Google Maps ei pysty määrittämään sijaintiasi tarkasti, näet sinisen pisteen ympärillä vaaleansinisen ympyrän. Saatat olla missä tahansa ympyrän sisäpuolella. Mitä pienempi ympyrä on, sitä varmempi sovellus on sijainnistasi.

Vinkkejä:

• Jos sinistä pistettä ei näy tai piste on harmaa, Maps ei löydä nykyistä sijaintiasi ja näyttää sen sijaan sijainnin, jossa olet Mapsin tietojen mukaan viimeksi käynyt.
  • Jos sinun ja linkkitornien välissä on esteitä, kuten pysäköintitalo tai korkea rakennus, sininen piste voi näkyä väärässä paikassa.

Oman sijainnin katsominen muilla sivustoilla ja muissa sovelluksissa

Voit katsoa sijaintisi Google Mapsista muilla sivustoilla ja muissa sovelluksissa seuraamalla yllä olevia ohjeita. Jotkin asiat ovat kuitenkin tällöin eri tavalla:

• Käytät toista sivustoa tai sovellusta, et Google Mapsia.
  • Sinun on ensin annettava sijainnin käyttölupa käyttämällesi sivustolle tai sovellukselle, ei Google Mapsille.
  • Jos olet avannut Google Chromen tai Safarin, näet sijaintisi vain suojatuilla verkkosivuilla. Osoitepalkissa näkyy "https".