Sijainnin tunnistaminen ja tarkkuuden parantaminen

Google Mapsilla voi joskus olla vaikeuksia tunnistaa sijaintisi. Jos GPS-sijaintisi osoittava sininen piste näkyy kartalla väärässä paikassa tai sitä ei näy lainkaan, voit yrittää ratkaista ongelman alla olevien ohjeiden avulla.

Vinkki: Tämä parantaa myös hakutuloksiasi ja tekee niistä sinulle osuvampia.

Nykyisen sijainnin katsominen kartalta

1. Avaa Google Maps tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta alakulmasta Oma sijainti Sijainti. Sininen piste osoittaa olinpaikkasi.

Miten Maps selvittää sijaintisi?

Maps arvioi sijaintisi muun muassa selaimesi sijaintitietojen perusteella.

Sijainnin käytön salliminen

Jotta kartta voidaan keskittää olinpaikkasi mukaan, sinun on annettava Mapsille lupa selvittää sijaintisi.

Joillakin tietokoneilla ja joissakin selaimissa sinua saatetaan pyytää muuttamaan sijaintiasetuksiasi, ennen kuin voit sallia sijainnin käytön selaimessa:

1. Klikkaa tietokoneella Järjestelmäasetukset ja sitten Suojaus ja yksityisyys ja sitten Yksityisyys ja sitten Sijaintipalvelut.
  2. Salli muutokset klikkaamalla vasemmasta alareunasta lukkokuvaketta.
  3. Valitse "Ota käyttöön sijaintipalvelut" ‑kohdan valintaruutu.

Anna tämän jälkeen selaimessa Mapsille oikeus käyttää sijaintia.

Sijainnin käytön salliminen selaimessa

Chrome
  1. Avaa Chrome tietokoneella ja siirry Google Mapsiin.
  2. Valitse oikeasta alakulmasta Oma sijainti Sijainti.
  3. Jos näet tämän viestin: "Google Mapsilla ei ole oikeutta käyttää sijaintiasi", seuraa alla olevia ohjeita.
  4. Klikkaa oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  5. Klikkaa alareunasta Lisäasetukset.
  6. Valitse "Tietosuoja ja turvallisuus" ‑osiosta Sivustoasetukset.
  7. Klikkaa Sijainti.
  8. Varmista, että Kysy ennen käyttöä (suositus) on laitettu päälle.
  9. Klikkaa Takaisin Takaisin.
  10. Kokeile vaiheita 1 ja 2 uudelleen.
Firefox
  1. Avaa Firefox tietokoneella ja siirry Google Mapsiin.
  2. Valitse oikeasta alakulmasta Oma sijainti Sijainti. Huom. Saatat nähdä sen sijaan tekstin "Näytä sijaintisi".
  3. Kun sinua pyydetään jakamaan sijaintisi, valitse Salli tai Salli sijainnin käyttö.
Safari
  1. Avaa Safari tietokoneella ja siirry Google Mapsiin.
  2. Valitse oikeasta alakulmasta Oma sijainti Sijainti.
  3. Kun sinua pyydetään jakamaan sijaintisi, valitse Salli.
Internet Explorer
  1. Avaa Internet Explorer tietokoneella ja siirry Google Mapsiin.
  2. Valitse oikeasta alakulmasta Oma sijainti Sijainti.
  3. Jos sinua pyydetään jakamaan sijaintisi, valitse Salli kerran tai Tämän sivuston vaihtoehdot ja sitten Salli aina.
  4. Jos näet ilmoituksen "Google Mapsilla ei ole oikeutta käyttää sijaintiasi", valitse selaimen työkalupalkista Työkalut Asetukset ja sitten Internet-asetukset ja sitten Tietosuoja ja sitten klikkaa Sijainti-kohdasta Tyhjennä sivustot.

Muita tapoja parantaa sijainnin tarkkuutta

Jos näkyviin tulee virheilmoitus, kuten "Sijaintiasi ei voida määrittää", tai sijaintisi tunnistetaan edelleen väärin, kokeile seuraavia keinoja:

• Päivitä selaimesi (esimerkiksi Chrome, Firefox tai Safari).
  • Varmista, että internetyhteyden signaali on vahva.
  • Tarkista selaimesi käyttöoikeusasetukset noudattamalla edellä annettuja ohjeita.
  • Käynnistä tietokoneesi uudelleen.

Oman sijaintisi näkyminen muilla sivustoilla ja sovelluksissa

Voit tarkistaa sijaintisi Google Mapsissa muilta sivustoilta ja muista sovelluksista noudattamalla yllä olevia ohjeita. Jotkin asiat ovat kuitenkin erilaisia:

• Käytät eri sivustoa tai sovellusta, et Google Mapsia.
  • Sinun on ensin annettava sijaintilupa käytettävälle sivustolle tai sovellukselle, ei Google Mapsille.
  • Jos olet avannut Google Chromen tai Safarin, löydät sijaintisi vain suojatuilla verkkosivuilla. Näet tunnuksen "https" osoiterivillä.