Sijainnin tunnistaminen ja tarkkuuden parantaminen

Google Mapsilla voi joskus olla vaikeuksia tunnistaa sijaintisi. Jos GPS-sijaintisi osoittava sininen piste näkyy kartalla väärässä paikassa tai sitä ei näy lainkaan, voit yrittää ratkaista ongelman alla olevien ohjeiden avulla.

Vinkki: Tämä parantaa myös hakutuloksiasi ja tekee niistä sinulle osuvampia.

Nykyisen sijainnin katsominen kartalta

1. Avaa Google Maps tietokoneellasi.
  2. Valitse oikeasta alakulmasta Oma sijainti Sijainti. Sininen piste osoittaa olinpaikkasi.

Miten Maps selvittää sijaintisi?

Maps päättelee sijaintisi muun muassa verkkoselaimesi sijaintitietojen perusteella.

Sijainnin selvittämisen salliminen selaimessa

Jotta kartta voidaan keskittää lähiympäristöösi, sinun on myönnettävä Mapsille oikeus selvittää sijaintisi. Toimi seuraavasti:

Chrome
  1. Avaa Chrome tietokoneellasi ja siirry Google Mapsiin.
  2. Valitse oikeasta alakulmasta Oma sijainti Sijainti.
  3. Jos näkyviin tulee sanoma "Google Mapsilla ei ole oikeutta käyttää sijaintiasi", noudata alla olevia ohjeita.
  4. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää.
  5. Valitse Asetukset ja sitten klikkaa alalaidasta Lisäasetukset.
  6. Valitse Tietosuoja ja turvallisuus ‑osiosta Sisältöasetukset.
  7. Klikkaa Sijainti ja sitten varmista, että Kysy ennen käyttöä (suositus) on otettu käyttöön.
  8. Klikkaa Takaisin Edellinen.
  9. Kokeile vaiheita 1 ja 2 uudelleen.
Firefox
  1. Avaa Firefox tietokoneellasi ja siirry Google Mapsiin.
  2. Valitse oikeasta alakulmasta Oma sijainti Sijainti. Huom. Saatat nähdä sen sijaan vaihtoehdon Näytä sijaintisi.
  3. Kun sinua pyydetään jakamaan sijaintisi, valitse Salli tai Salli sijainnin käyttö.
Safari
  1. Avaa Safari tietokoneellasi ja siirry Google Mapsiin.
  2. Valitse oikeasta alakulmasta Oma sijainti Sijainti.
  3. Kun sinua pyydetään jakamaan sijaintisi, valitse Salli.

Sinun pyydetään ehkä muuttamaan sijaintiasetuksia tietokoneellasi, jotta voit ottaa ne käyttöön Safarissa. Toimi seuraavasti:

1. Valitse Järjestelmäasetukset ja sitten Suojaus ja yksityisyys ja sitten Yksityisyys ja sitten Sijaintipalvelut.
  2. Salli muutokset klikkaamalla vasemmasta alareunasta lukkokuvaketta.
  3. Valitse Ota sijaintipalvelut käyttöön.
Internet Explorer
  1. Avaa Internet Explorer tietokoneellasi ja siirry Google Mapsiin.
  2. Valitse oikeasta alakulmasta Oma sijainti Sijainti.
  3. Jos sinua pyydetään jakamaan sijaintitietosi, valitse Salli kerran tai Tämän sivuston vaihtoehdot ja sitten Salli aina.
  4. Jos näet ilmoituksen "Google Mapsilla ei ole oikeutta käyttää sijaintiasi", valitse selaimen työkalupalkista Työkalut Asetukset ja sitten Internet-asetukset ja sitten Tietosuoja ja sitten klikkaa Sijainti-kohdasta Tyhjennä sivustot.

Muita tapoja parantaa sijainnin tunnistamisen tarkkuutta

Jos näkyviin tulee virheilmoitus, kuten "Sijaintiasi ei voida määrittää", tai sijaintisi tunnistetaan edelleen väärin, kokeile seuraavia keinoja:

• Päivitä selaimesi (esimerkiksi Chrome, Firefox tai Safari).
  • Varmista, että internetyhteyden signaali on vahva.
  • Tarkista selaimesi käyttöoikeusasetukset noudattamalla edellä annettuja ohjeita.
  • Käynnistä tietokoneesi uudelleen.

Oman sijaintisi näkyminen muilla sivustoilla ja sovelluksissa

Voit tarkistaa sijaintisi Google Mapsissa muilta sivustoilta ja muista sovelluksista noudattamalla yllä olevia ohjeita. Jotkin asiat ovat kuitenkin erilaisia:

• Käytät eri sivustoa tai sovellusta, et Google Mapsia.
  • Sinun on ensin annettava sijaintilupa käytettävälle sivustolle tai sovellukselle, ei Google Mapsille.
  • Jos olet avannut Google Chromen tai Safarin, löydät sijaintisi vain suojatuilla verkkosivuilla. Näet tunnuksen "https" osoiterivillä.