Find og øg nøjagtigheden af din placering

Google Maps kan have problemer med at finde din placering. Hvis GPS-placeringen af din blå prik på kortet er unøjagtig eller mangler, er der nogle ting, som du kan gøre for at løse problemet.

Tip! Denne vejledning forbedrer også dine søgeresultater og gør dem mere relevante for dig.

Find din aktuelle placering på kortet

1. Åbn Google Maps-appen Maps på din iPhone eller iPad.
  2. Den blå prik på kortet viser din placering. Hvis der ikke er en blå prik, kan du klikke på Din placering Placering nederst til højre.

Tip! Tryk på den blå prik. I det nye vindue, der vises, kan du aktivere eller deaktivere din enheds lokation eller Lokationshistorik.

Sådan finder Maps din aktuelle placering

Maps estimerer din placering ud fra bl.a. følgende kilder:

• GPS: Maps bruger satellitter til at registrere din placering med op til 20 meters nøjagtighed. Når du er inde i bygninger eller under jorden, er GPS'en sommetider unøjagtig.
  • Wi-Fi: Placeringen af nærliggende Wi-Fi-netværk hjælper Maps med at finde din placering.
  • Mobilmast: Din forbindelse til mobildata kan måles med op til et par tusinde meters nøjagtighed.

Slå Placeringstjenester til

Du kan hjælpe Google Maps med at finde din placering med den mest nøjagtige blå prik ved at aktivere Placeringstjenester.

1. Åbn appen Indstillinger på din iPhone eller din iPad.
  2. Tryk på Anonymitet og så Lokalitetstjenester.
  3. Sørg for, at Lokalitetstjenester er slået til.
  4. Rul, og vælg Google Maps.
  5. Vælg Mens du bruger appen eller Altid.
Tip: Location History works best when Location Services is set to Always.

Flere måder at forbedre placeringsnøjagtigheden på

Slå Wi-Fi til
  1. Åbn appen Indstillinger på din iPhone eller din iPad.
  2. Vælg Wi-Fi.
  3. Aktivér Wi-Fi øverst.
Genstart din telefon eller tablet

Du genstarter din iPhone eller iPad ved at slukke den og tænde den igen.

• Sluk din enhed: Hold afbryderknappen nede og så Sluk.
  • Tænd din enhed: Hold afbryderknappen nede, indtil din telefon tænder.

Kalibrering af Live View

Orientér dig med Live View

Brug Live View til hurtigt at orientere dig om dine omgivelser og vartegn i nærheden. Du kan også finde ud af, hvor langt der er til bestemte vartegn, og hvordan du kommer derhen. Disse vartegn kan omfatte ikoniske steder såsom Empire State Building i New York eller letgenkendelige steder såsom lokale parker og turistattraktioner.

Der er to måder, du kan orientere dig på i Live View ved hjælp af vartegn:

• Søg efter et sted, eller tryk på det på kortet. Tryk derefter på Live Maps – AR nederst til højre.
  • Søg efter en kategori, f.eks. "restauranter" eller "indkøbscentre", og tryk derefter på Se kort.
    • Rul ned gennem listen over steder, og vælg et af dem.
    • Tryk på Live Maps – AR.

Når du er i Live View:

1. Følg vejledningen på skærmen for at gøre det lettere for Maps at registrere din placering.
    Tip! Vend telefonens kamera mod bygninger og skilte på den anden side af gaden, ikke mod træer og mennesker.
  2. Når Maps har registreret din geografiske placering, kan du se afstanden til din destination. Du kan også åbne navigation til fods i Live View.
Tip! Du kan muligvis se på infokortet for dit sted, om din destination ligger på en bestemt etage i en bygning.
Øg nøjagtigheden af din placering med Live View
  1. Åbn Google Maps-appen Google Maps på din iPhone eller iPad, når du er udenfor.
  2. Tryk på den blå prik Placering og derefter Kalibrer med Live View Maps – AR.
  3. Følg vejledningen på skærmen.

Tips!

• Vend telefonens kamera mod bygninger og skilte omkring dig, ikke mod træer og mennesker.
  • Afhængigt af tilgængeligheden af Street View kan Maps muligvis ikke åbne Live View-kalibreringen.
  • Din placering på Maps bliver mere nøjagtig, når der er indsamlet flere data om din placering.

Hvad betyder den blå prik?

Den blå prik viser din placering på kortet. Hvis Google Maps er i tvivl om din placering, er der en lyseblå cirkel omkring den blå prik. Du kan befinde dig hvor som helst i den lyseblå cirkel. Jo mindre cirklen er, jo mere sikker er appen på din placering.

Tips!

• Hvis den blå prik ikke er synlig eller er grå, kan Maps ikke finde din aktuelle placering og vise dig det sted, som du sidst har besøgt.
  • Hvis der er noget mellem dig og mobilmasterne, f.eks. et parkeringshus eller høje bygninger, viser den blå prik muligvis ikke din nøjagtige placering.

Find din placering på andre websites og i andre apps

Du kan se din placering i Google Maps på andre websites og i andre apps ved at følge ovenstående trin. Nogle funktioner vil dog være anderledes:

• Du bruger et andet website eller en anden app i stedet for Google Maps.
  • Du skal først give placeringstilladelse til det website eller den app, der bruges, og ikke til Google Maps.
  • Hvis du har åbnet Google Chrome eller Safari, finder du kun din placering på sikre websider. "https" vises i adresselinjen.