Find og øg nøjagtigheden af din placering

Google Maps kan have problemer med at finde din placering. Hvis GPS-placeringen af din blå prik på kortet er unøjagtig eller mangler, er der nogle ting, som du kan gøre for at løse problemet.

Tip! Denne vejledning forbedrer også dine søgeresultater og gør dem mere relevante for dig.

Find din aktuelle placering på kortet

1. Åbn Google Maps på din computer.
  2. Klik på Min placering Placering nederst til højre. Den blå prik viser din placering.

Sådan finder Maps din aktuelle placering

Maps estimerer din placering ud fra kilder som f.eks. placeringsoplysninger fra din webbrowser.

Giv Maps tilladelse til at se din placering

Du skal give Maps tilladelse til at finde din placering for at centrere kortet på det sted, du befinder dig.

Hvis du bruger macOS, skal du muligvis aktivere Lokalitetstjenester i din browser, før du kan give Maps tilladelse i din browser:

1. Åbn Systemindstillinger og så Sikkerhed & anonymitet og så Anonymitet og så Lokalitetstjenester på din computer.
  2. Hvis du vil tillade ændringer, skal du klikke på låsen nederst til venstre.
  3. Markér afkrydsningsfeltet ud for "Slå Lokalitetstjenester til".
  4. Markér afkrydsningsfeltet ud for din browser.
  5. Giv Maps adgangstilladelse til din placering i din browser.

Giv Maps tilladelse til at se din placering i din browser

Chrome
  1. Åbn Chrome, og gå til Google Maps.
  2. Klik på Min placering Placering nederst til højre.
    • Hvis den blå prik vises og viser din placering, har Maps allerede adgangstilladelse til din placering i browseren.
    • Hvis der står "Google Maps har ikke tilladelse til at bruge din placering", skal du fortsætte til næste trin.
  3. Klik på Lås Lås til venstre for webadressen.
  4. Klik på Indstillinger for websites.
  5. Vælg Tillad til højre for Placering.
  6. Genindlæs Google Maps-siden, og klik på Min placering Placering igen.
Firefox
  1. Åbn Firefox, og gå til Google Maps.
  2. Klik på Min placering Placering nederst til højre.
    • Du kan muligvis se "Vis din placering" i stedet.
  3. Når du bliver bedt om at dele din placering, skal du vælge Tillad eller Tillad adgang til placering.
Safari
  1. Åbn Safari, og gå til Google Maps.
  2. Klik på Min placering Placering nederst til højre.
  3. Vælg Tillad, når du anmodes om at dele din placering.
Internet Explorer
  1. Åbn Internet Explorer, og gå til Google Maps.
  2. Klik på Min placering Placering nederst til højre.
  3. Klik på Tillad én gang eller Indstillinger for dette websted og så Tillad altid, hvis du bliver bedt om at dele din placering.
  4. Hvis du ser meddelelsen "Google Maps har ikke tilladelse til at bruge din placering", skal du gå til din browsers værktøjslinje, klikke på Funktioner Indstillinger og så Internetindstillinger og så Beskyttelse af personlige oplysninger og så og klikke påRyd websteder under "Placering".

Flere måder at forbedre placeringsnøjagtigheden på

Hvis du får meddelelsen "Din placering kan ikke bestemmes", eller din placering stadig er forkert, er der her et par ting, du kan gøre.

• Genindlæs din browser (f.eks. Chrome, Firefox eller Safari).
  • Kontrollér, at du har en stærk internetforbindelsen.
  • Dobbelttjek din browsers tilladelsesindstillinger ved hjælp af ovenstående vejledning.
  • Genstart computeren.

Find din placering på andre websites og i andre apps

Du kan se din placering i Google Maps på andre websites og i andre apps ved at følge ovenstående trin. Nogle funktioner vil dog være anderledes:

• Du bruger et andet website eller en anden app i stedet for Google Maps.
  • Du skal først give placeringstilladelse til det website eller den app, der bruges, og ikke til Google Maps.
  • Hvis du har åbnet Google Chrome eller Safari, finder du kun din placering på sikre websider. "https" vises i adresselinjen.