Cercar la ubicació i millorar-ne la precisió

Pot ser que Google Maps tingui problemes per trobar la vostra ubicació. Si la ubicació GPS del punt blau al mapa és imprecisa o no es mostra, podeu seguir uns passos per solucionar el problema.

Consell: això també millorarà els vostres resultats de la cerca i farà que us resultin més rellevants.

Trobar la ubicació actual al mapa

1. A l'ordinador, obriu Google Maps.
  2. A l'extrem inferior dret, feu clic a La meva ubicació Ubicació. El punt blau indica la vostra ubicació.

Com troba Maps la vostra ubicació actual

Maps calcula on us trobeu a partir de fonts com ara la informació d'ubicació del navegador web.

Concedir permís d'ubicació a Maps

Per centrar el mapa on sou, heu de concedir permís a Maps per trobar la vostra ubicació.

A macOS, és possible que hàgiu d'activar els serveis d'ubicació del navegador per poder concedir-li permisos a Maps:

1. A l'ordinador, obriu Preferències del sistema i, a continuació, Seguretat i privacitat i, a continuació, Privacitat i, a continuació, Serveis de localització.
  2. Per poder fer canvis, feu clic al cadenat, a la part inferior esquerra.
  3. Marqueu la casella que hi ha al costat d'"Activar els serveis de localització".
  4. Marqueu la casella que hi ha al costat del navegador.
  5. Concediu a Maps permís d'ubicació al navegador.

Concedir a Maps permís d'ubicació al navegador

Chrome
  1. A l'ordinador, obriu Chrome i aneu a Google Maps.
  2. A l'extrem inferior dret, feu clic a La meva ubicació Ubicació.
    • Si se us demana si voleu compartir la vostra ubicació, trieu Permet.
    • Si el punt blau es mostra a la vostra ubicació, Maps ja té permís d'ubicació al navegador.
    • Si es mostra el missatge "Google Maps no té permís per utilitzar la teva ubicació", seguiu els passos següents.
  3. A l'esquerra de l'adreça web, feu clic al cadenat Bloqueja.
  4. Feu clic a Configuració del lloc web.
  5. A la dreta d'"Ubicació", trieu Permet.
  6. Torneu a carregar la pàgina de Google Maps i torneu a fer clic a La meva ubicació Ubicació.
Firefox
  1. A l'ordinador, obriu Firefox i aneu a Google Maps.
  2. A l'extrem inferior dret, feu clic a La meva ubicació Ubicació.
    • Quan se us demani si voleu compartir la vostra ubicació, trieu D'acord o Permet accés a ubicació.
    • És possible que l'opció es digui "Mostra la teva ubicació".
    • Si el punt blau es mostra a la vostra ubicació, Maps ja té permís d'ubicació al navegador.
    • Si es mostra el missatge "Google Maps no té permís per utilitzar la teva ubicació", seguiu els passos següents.
  3. A l'esquerra de l'adreça web, feu clic al cadenat Bloqueja.
  4. Feu clic a Connexió segura i, a continuació, Més informació.
  5. Seleccioneu Permisos.
  6. A la dreta de l'opció "Accedeix a la ubicació", desmarca l'opció Utilitza el valor predeterminat. A continuació, seleccioneu Permet.
  7. Torneu a carregar la pàgina de Google Maps i torneu a fer clic a La meva ubicació Ubicació.
Safari
Important: per utilitzar Safari, heu de tenir els serveis d'ubicació activats.
  1. A l'ordinador, obriu Safari i aneu a Google Maps.
  2. A l'extrem inferior dret, feu clic a La meva ubicació Ubicació.
    • Se us demanarà que compartiu la ubicació. Trieu Permet.
    • Si el punt blau es mostra a la vostra ubicació, Maps ja té permís d'ubicació al navegador.
    • Si es mostra el missatge "Google Maps no té permís per utilitzar la vostra ubicació", actualitzeu el navegador.

Per activar els serveis d'ubicació a Safari:

1. Feu clic a la icona d'Apple i, a continuació, Preferències del sistema.
  2. Feu clic a la icona "Seguretat i privadesa". A continuació, seleccioneu Privadesa.
  3. A l'extrem inferior esquerre, feu clic a la icona de cadenat per desbloquejar-lo.
  4. Seleccioneu Activa els serveis d'ubicació.
  5. A la llista, marqueu Safari.
  6. Feu clic a la icona de cadenat per bloquejar-lo.
Microsoft Edge
  1. A l'ordinador, obriu Microsoft Edge i aneu a Google Maps.
  2. A l'extrem inferior dret, feu clic a La meva ubicació Ubicació.
    • Si se us demana si voleu compartir la vostra ubicació, trieu Permet.
    • Si el punt blau es mostra a la vostra ubicació, Maps ja té permís d'ubicació al navegador.
    • Si es mostra el missatge "Google Maps no té permís per utilitzar la teva ubicació", seguiu els passos següents.
  3. A l'esquerra de l'adreça web, feu clic al cadenat Bloqueja.
  4. Feu clic a Permisos per a aquest lloc web.
  5. A la dreta d'"Ubicació", trieu Permet.
  6. Torneu a carregar la pàgina de Google Maps i feu clic a  La meva ubicació Ubicació.

Altres formes de millorar la precisió de la ubicació

A continuació us indiquem alguns passos que podeu seguir si veieu l'error "No es pot determinar la teva ubicació" o si la ubicació que es mostra continua sent incorrecta:

• Torneu a carregar el navegador (com ara Chrome, Firefox o Safari).
  • Assegureu-vos que la connexió a Internet sigui bona.
  • Torneu a comprovar la configuració dels permisos del navegador amb les instruccions anteriors.
  • Reinicieu l'ordinador.

Trobar una ubicació en altres llocs web i aplicacions

Per trobar la vostra ubicació a Google Maps des d'altres llocs web i aplicacions, seguiu els passos que s'indiquen més amunt. Tanmateix, algunes funcions seran diferents:

• Utilitzareu una aplicació o un lloc web diferents, no Google Maps.
  • Primer heu de concedir permís d'ubicació al lloc web o a l'aplicació que utilitzeu, no a Google Maps.
  • Si heu utilitzat Google Chrome o Safari, només podreu trobar la ubicació en pàgines web segures. Veureu "https" a la barra d'adreces.