Cercar la ubicació i millorar-ne la precisió

De vegades, és possible que Google Maps tingui problemes per trobar la vostra ubicació. Si el punt blau del mapa no apareix o mostra una ubicació per GPS imprecisa, proveu les accions de sota per solucionar aquest problema.

Consell: això també millorarà els vostres resultats de la cerca i farà que us resultin més rellevants.

Veure la ubicació actual al mapa

1. A l'iPhone o l'iPad, obriu l'aplicació Google Maps Google Maps.
  2. Veureu un punt blau que mostra on sou. Si no el veieu, aneu a l'extrem inferior dret de la pantalla i toqueu La teva ubicació Ubicació.

Com troba Maps la vostra ubicació actual

Maps calcula on us trobeu a partir de fonts com aquestes:

• GPS: utilitza satèl·lits per saber la vostra ubicació amb un marge d'error d'uns quants metres.
  • Wi-Fi: Maps utilitza la ubicació de xarxes Wi-Fi properes per saber on sou.
  • Torre de telefonia mòbil: la connexió a una xarxa mòbil pot proporcionar una precisió de fins a pocs quilòmetres.

Activar els Serveis d'ubicació

Perquè Google Maps trobi la vostra ubicació i la mostri amb el punt blau de la manera més precisa possible, seguiu aquests passos:

1. Obriu l'aplicació Configuració de l'iPhone o l'iPad.
  2. Toqueu Privadesa i, a continuació, Serveis d'ubicació.
  3. Comproveu que el botó d'activació al costat de "Serveis d'ubicació" sigui verd.
  4. Desplaceu-vos cap avall i seleccioneu Google Maps.
  5. Trieu Mentre s'utilitza l'aplicació o Sempre.

Altres formes de millorar la precisió de la ubicació

Si la vostra ubicació encara és poc precisa, proveu les solucions de sota.

Activar la Wi-Fi
  1. Obriu l'aplicació Configuració de l'iPhone o l'iPad.
  2. Trieu Wi-Fi.
  3. A la part superior, feu lliscar el dit per activar la Wi-Fi.
Reiniciar el telèfon o la tauleta

Per reiniciar l'iPhone o l'iPad, apagueu-los i torneu-los a engegar.

• Apagar el dispositiu: manteniu premut el botó d'engegada i, a continuació, Apaga.
  • Engegar el dispositiu: manteniu premut el botó d'engegada fins que el telèfon s'engegui.

Què vol dir el punt blau

El punt blau mostra on us trobeu al mapa. Quan Google Maps no pugui precisar la vostra ubicació, veureu un cercle blau clar al voltant del punt blau. Això indica que us podeu trobar en qualsevol punt dins del cercle blau clar. Com més petit és el cercle significa que l'aplicació mostra la vostra ubicació amb més certesa.

Notes:

• Si el punt blau no apareix o és de color gris, vol dir que no podem trobar la vostra ubicació actual i que us mostrem l'última ubicació on heu estat.
  • Si entre la vostra ubicació i les torres de telefonia mòbil hi ha algun obstacle, com ara un garatge o edificis alts, és possible que el punt blau no sigui precís.

Veure la ubicació des d'altres llocs web i aplicacions

Per veure la vostra ubicació a Google Maps des d'altres llocs web i aplicacions, seguiu els passos que s'indiquen més amunt. Ara bé, hi trobareu algunes diferències:

• Utilitzareu una aplicació o lloc web diferents, no Google Maps.
  • En primer lloc, cal que concediu permís d'ubicació al lloc web o a l'aplicació que utilitzeu, no a Google Maps.
  • Si heu utilitzat Google Chrome o Safari, només podreu trobar la ubicació en pàgines web segures. Veureu "https" a la barra d'adreces.