Cercar la ubicació i millorar-ne la precisió

De vegades, és possible que Google Maps tingui problemes per trobar la vostra ubicació. Si el punt blau del mapa no apareix o mostra una ubicació per GPS imprecisa, proveu les accions de sota per solucionar aquest problema.

Consell: això també millorarà els vostres resultats de la cerca i farà que us resultin més rellevants.

Veure la ubicació actual al mapa

1. A l'ordinador, obriu Google Maps.
  2. A l'extrem inferior dret, feu clic a La meva ubicació Ubicació. El punt blau mostra on sou.

Com troba Maps la ubicació actual

Maps calcula on us trobeu a partir de fonts com ara la informació de la ubicació del navegador web.

Concedir permisos d'ubicació a Maps

Per centrar el mapa on sou, heu de concedir permís a Maps per trobar la vostra ubicació.

En alguns ordinadors i navegadors, és possible que se us demani que canvieu la configuració d'ubicació de l'ordinador per poder activar el permís corresponent al navegador:

1. A l'ordinador, obriu Preferències del sistema i, a continuació, Preferències de seguretat i privadesa i, a continuació, Privadesa i, a continuació, Serveis d'ubicació.
  2. Per poder fer canvis, feu clic al cadenat, a la part inferior esquerra.
  3. Marqueu la casella que hi ha al costat d'"Activa els serveis d'ubicació".

A continuació, assegureu-vos de concedir a Maps permisos d'ubicació al navegador.

Concedir a Maps permisos d'ubicació al navegador

Chrome
  1. A l'ordinador, obriu Chrome i aneu a Google Maps.
  2. A l'extrem inferior dret, feu clic a La meva ubicació Ubicació.
  3. Si veieu un missatge que diu "Google Maps no té permís per utilitzar la teva ubicació", seguiu els passos que s'indiquen a continuació.
  4. A la part superior dreta, feu clic a Més Més i, a continuació, Configuració.
  5. A la part inferior, feu clic a Configuració avançada.
  6. A la secció "Privadesa i seguretat", feu clic a Configuració del lloc web.
  7. Feu clic a Ubicació.
  8. Assegureu-vos que l'opció Pregunta'm abans d'accedir (opció recomanada) estigui activada.
  9. Feu clic a Enrere Enrere.
  10. Torneu a provar els passos 1 i 2.
Firefox
  1. A l'ordinador, obriu Firefox i aneu a Google Maps.
  2. A l'extrem inferior dret, feu clic a La meva ubicació Ubicació. Nota: és possible que l'opció es digui "Mostra la teva ubicació".
  3. Quan se us demani si voleu compartir la vostra ubicació, trieu D'acord o Permet accés a ubicació.
Safari
  1. A l'ordinador, obriu Safari i aneu a Google Maps.
  2. A l'extrem inferior dret, feu clic a La meva ubicació Ubicació.
  3. Quan se us pregunti si voleu compartir la ubicació, trieu Permet.
Internet Explorer
  1. A l'ordinador, obriu Internet Explorer i aneu a Google Maps.
  2. A l'extrem inferior dret, feu clic a La meva ubicació Ubicació.
  3. Si se us demana que compartiu la vostra ubicació, feu clic a Permet una vegada o bé a Opcions d'aquest lloc web i, a continuació, Permet sempre.
  4. Si veieu el missatge "Google Maps no té permís per utilitzar la teva ubicació", aneu a la barra d'eines del navegador i feu clic a Eines Configuració i, a continuació, Opcions d'Internet i, a continuació, Privadesa i, a continuació, a "Ubicació", feu clic a Esborra llocs web.

Altres formes de millorar la precisió de la ubicació

Si veieu l'error "No es pot determinar la vostra ubicació" o la que es mostra encara és incorrecta, proveu aquestes solucions:

• Actualitzeu el navegador (ja sigui Chrome, Firefox o Safari).
  • Assegureu-vos que la connexió a Internet sigui bona.
  • Torneu a comprovar la configuració dels permisos del navegador amb les instruccions anteriors.
  • Reinicieu l'ordinador.

Veure la ubicació des d'altres llocs web i aplicacions

Per veure la vostra ubicació a Google Maps des d'altres llocs web i aplicacions, seguiu els passos que s'indiquen més amunt. Ara bé, hi trobareu algunes diferències:

• Utilitzareu una aplicació o lloc web diferents, no Google Maps.
  • En primer lloc, cal que concediu permís d'ubicació al lloc web o a l'aplicació que utilitzeu, no a Google Maps.
  • Si heu utilitzat Google Chrome o Safari, només podreu trobar la ubicació en pàgines web segures. Veureu "https" a la barra d'adreces.