Cercar la ubicació i millorar-ne la precisió

Pot ser que Google Maps tingui problemes per trobar la vostra ubicació. Si la ubicació GPS del punt blau al mapa és imprecisa o no es mostra, podeu seguir uns passos per solucionar el problema.

Consell: això també millorarà els vostres resultats de la cerca i farà que us resultin més rellevants.

Trobar la ubicació actual al mapa

1. A l'ordinador, obriu Google Maps.
  2. A l'extrem inferior dret, feu clic a La meva ubicació Ubicació. El punt blau indica la vostra ubicació.

Com troba Maps la vostra ubicació actual

Maps calcula on us trobeu a partir de fonts com ara la informació d'ubicació del navegador web.

Concedir permís d'ubicació a Maps

Per centrar el mapa on sou, heu de concedir permís a Maps per trobar la vostra ubicació.

A macOS, és possible que hàgiu d'activar els serveis d'ubicació del navegador per poder concedir-li permisos a Maps:

1. A l'ordinador, obriu Preferències del sistema i després Seguretat i privacitat i després Privacitat i després Serveis de localització.
  2. Per poder fer canvis, feu clic al cadenat, a la part inferior esquerra.
  3. Marqueu la casella que hi ha al costat d'"Activar els serveis de localització".
  4. Marqueu la casella que hi ha al costat del navegador.
  5. Concediu a Maps permís d'ubicació al navegador.

Concedir a Maps permís d'ubicació al navegador

Chrome
  1. A l'ordinador, obriu Chrome i aneu a Google Maps.
  2. A l'extrem inferior dret, feu clic a La meva ubicació Ubicació.
    • Si el punt blau es mostra a la vostra ubicació, Maps ja té permís d'ubicació al navegador.
    • Si es mostra el missatge "Google Maps no té permís per utilitzar la teva ubicació", seguiu els passos següents.
  3. A l'esquerra de l'adreça web, feu clic al cadenat Bloqueja.
  4. Feu clic a Configuració del lloc web.
  5. A la dreta de la ubicació, trieu Permet.
  6. Torneu a carregar la pàgina de Google Maps i torneu a fer clic a La meva ubicació Ubicació.
Firefox
  1. A l'ordinador, obriu Firefox i aneu a Google Maps.
  2. A l'extrem inferior dret, feu clic a La meva ubicació Ubicació.
    • És possible que l'opció es digui "Mostra la teva ubicació".
  3. Quan se us demani si voleu compartir la vostra ubicació, trieu D'acord o Permet accés a la ubicació.
Safari
  1. A l'ordinador, obriu Safari i aneu a Google Maps.
  2. A l'extrem inferior dret, feu clic a La meva ubicació Ubicació.
  3. Quan se us pregunti si voleu compartir la ubicació, trieu Permet.
Internet Explorer
  1. A l'ordinador, obriu Internet Explorer i aneu a Google Maps.
  2. A l'extrem inferior dret, feu clic a La meva ubicació Ubicació.
  3. Si se us demana que compartiu la vostra ubicació, feu clic a Permet una vegada o bé a Opcions d'aquest lloc i després Permet-ho sempre.
  4. Si es mostra el missatge "Google Maps no té permís per utilitzar la teva ubicació", aneu a la barra d'eines del navegador i feu clic a Eines Configuració i després Opcions d'Internet i després Privadesa i després i, a "Ubicació", feu clic a Esborra llocs.

Altres formes de millorar la precisió de la ubicació

A continuació us indiquem alguns passos que podeu seguir si veieu l'error "No es pot determinar la teva ubicació" o si la ubicació que es mostra continua sent incorrecta:

• Torneu a carregar el navegador (com ara Chrome, Firefox o Safari).
  • Assegureu-vos que la connexió a Internet sigui bona.
  • Torneu a comprovar la configuració dels permisos del navegador amb les instruccions anteriors.
  • Reinicieu l'ordinador.

Trobar una ubicació en altres llocs web i aplicacions

Per trobar la vostra ubicació a Google Maps des d'altres llocs web i aplicacions, seguiu els passos que s'indiquen més amunt. Tanmateix, algunes funcions seran diferents:

• Utilitzareu una aplicació o un lloc web diferents, no Google Maps.
  • Primer heu de concedir permís d'ubicació al lloc web o a l'aplicació que utilitzeu, no a Google Maps.
  • Si heu utilitzat Google Chrome o Safari, només podreu trobar la ubicació en pàgines web segures. Veureu "https" a la barra d'adreces.