Cercar la ubicació i millorar-ne la precisió

De vegades, és possible que Google Maps tingui problemes per trobar la vostra ubicació. Si el punt blau del mapa no apareix o mostra una ubicació per GPS imprecisa, proveu les accions de sota per solucionar aquest problema.

Consell: això també millorarà els vostres resultats de la cerca i farà que us resultin més rellevants.

Veure la ubicació actual al mapa

1. Obriu Google Maps a l'ordinador.
  2. A l'extrem inferior dret, feu clic a La meva ubicació Ubicació. El punt blau mostra on sou.

Com troba Maps la ubicació actual

Maps calcula on us trobeu a partir de fonts com la informació de la ubicació del navegador web.

Concedir permisos d'ubicació a Maps al navegador

Per centrar el mapa on sou, heu de concedir permisos a Maps per accedir a la vostra ubicació.

Chrome
  1. Obriu Chrome a l'ordinador i aneu a Google Maps.
  2. A l'extrem inferior dret, feu clic a La meva ubicació Ubicació.
  3. Si veieu el missatge "Google Maps no té permís per utilitzar la teva ubicació", seguiu els passos de sota.
  4. A l'extrem superior dret, feu clic a Més Més.
  5. Feu clic a Configuració i després i a la part inferior, feu clic a Configuració avançada.
  6. A la secció "Privadesa i seguretat", feu clic a Configuració del contingut.
  7. Feu clic a "Ubicació" i després i assegureu-vos que l'opció Demana permís abans d'accedir (recomanat) estigui activada.
  8. Feu clic a Enrere Enrere.
  9. Torneu a provar els passos 1 i 2.
Firefox
  1. Obriu Firefox a l'ordinador i aneu a Google Maps.
  2. A l'extrem inferior dret, feu clic a La meva ubicació Ubicació. Nota: és possible que vegeu "Mostra la teva ubicació".
  3. Quan se us demani si voleu compartir la vostra ubicació, trieu D'acord o Permet accés a ubicació.
Safari
  1. Obriu Safari a l'ordinador i aneu a Google Maps.
  2. A l'extrem inferior dret, feu clic a La meva ubicació Ubicació.
  3. Quan se us demani si voleu compartir la ubicació, trieu D'acord.

És possible que se us demani que canvieu la configuració d'ubicació de l'ordinador abans d'activar-la a Safari. Per fer-ho, seguiu aquests passos:

1. Obriu Preferències del sistema i després Preferències de seguretat i privadesa i després Privadesa i després Serveis d'ubicació.
  2. Per permetre els canvis, feu clic al cadenat de la part inferior esquerra.
  3. Seleccioneu "Activar els serveis de localització".
Internet Explorer
  1. Obriu Internet Explorer a l'ordinador i aneu a Google Maps.
  2. A l'extrem inferior dret, feu clic a La meva ubicació Ubicació.
  3. Si se us demana que compartiu la vostra ubicació, feu clic a Permet una vegada o bé a Opcions d'aquest lloc web i després Permet sempre.
  4. Si veieu el missatge "Google Maps no té permís per utilitzar la teva ubicació", aneu a la barra d'eines del navegador i feu clic a Eines Configuració i després Opcions d'Internet i després Privadesa i després a "Ubicació", feu clic a Esborra llocs web.

Altres formes de millorar la precisió de la ubicació

Si veieu l'error "No es pot determinar la vostra ubicació" o la que es mostra encara és incorrecta, proveu aquestes solucions:

• Actualitzeu el navegador (ja sigui Chrome, Firefox o Safari).
  • Assegureu-vos que la connexió a Internet sigui bona.
  • Torneu a comprovar la configuració dels permisos del navegador amb les instruccions anteriors.
  • Reinicieu l'ordinador.

Veure la ubicació des d'altres llocs web i aplicacions

Per veure la vostra ubicació a Google Maps des d'altres llocs web i aplicacions, seguiu els passos que s'indiquen més amunt. Ara bé, hi trobareu algunes diferències:

• Utilitzareu una aplicació o lloc web diferents, no Google Maps.
  • En primer lloc, cal que concediu permís d'ubicació al lloc web o a l'aplicació que utilitzeu, no a Google Maps.
  • Si heu utilitzat Google Chrome o Safari, només podreu trobar la ubicació en pàgines web segures. Veureu "https" a la barra d'adreces.