Uw locatie vinden en de nauwkeurigheid ervan verbeteren

Soms lukt het Google Maps niet uw locatie exact vast te stellen. Als de gps-locatie van de blauwe stip op de kaart niet klopt of als de blauwe stip niet wordt weergegeven, kunt u het probleem op verschillende manieren oplossen.

Tip: Dit verbetert ook uw zoekresultaten, waardoor ze relevanter voor u worden.

Je huidige locatie bekijken op de kaart

1. Open Google Maps op je computer.
  2. Klik rechtsonder op Mijn locatie Locatie. De blauwe stip geeft aan waar je je bevindt.

Hoe Google Maps je huidige locatie vindt

Google Maps schat je locatie op basis van bronnen zoals de locatiegegevens van je webbrowser.

Locatierechten instellen voor Maps

Als je de kaart wilt centreren op je huidige locatie, moet je Maps toestemming geven je locatie te zien.

Bij bepaalde computers en browsers kun je worden gevraagd de locatie-instellingen op je computer te wijzigen voordat je de benodigde rechten kunt inschakelen in je browser:

1. Open Systeemvoorkeuren en dan Voorkeuren voor beveiliging en privacy en dan Privacy en dan Locatieservices op je computer.
  2. Klik linksonder op het hangslot om wijzigingen toe te staan.
  3. Vink het selectievakje naast Locatieservices inschakelen aan.

Zorg er vervolgens voor dat je locatierechten voor Maps inschakelt in je browser.

Google Maps locatierechten geven in je browser

Chrome
  1. Open Chrome op je computer en ga naar Google Maps.
  2. Klik rechtsonder op Mijn locatie Locatie.
  3. Volg de onderstaande stappen als het volgende bericht wordt weergegeven: Google Maps heeft geen toestemming om je locatie te gebruiken.
  4. Klik rechtsboven op Meer Meeren dan Instellingen.
  5. Klik onderaan op Geavanceerd.
  6. Klik in het gedeelte Privacy en beveiliging op Site-instellingen.
  7. Klik op Locatie.
  8. Zorg dat Vragen vóór toegang (aanbevolen) is ingeschakeld.
  9. Klik op Terug Terug.
  10. Probeer stap 1 en 2 opnieuw.
Firefox
  1. Open Firefox op je computer en ga naar Google Maps.
  2. Klik rechtsonder op Mijn locatie Locatie. Opmerking: Mogelijk zie je in plaats hiervan Je locatie weergeven.
  3. Wanneer je wordt gevraagd je locatie te delen, kies je Toestaan of Locatietoegang verlenen.
Safari
  1. Open Safari op je computer en ga naar Google Maps.
  2. Klik rechtsonder op Mijn locatie Locatie.
  3. Kies Toestaan wanneer je wordt gevraagd of je je locatie wil delen.
Internet Explorer
  1. Open Internet Explorer op je computer en ga naar Google Maps.
  2. Klik rechtsonder op Mijn locatie Locatie.
  3. Als je wordt gevraagd je locatie te delen, klik je op Eenmalig toestaan of Opties voor deze site en dan Altijd toestaan.
  4. Als het bericht 'Google Maps heeft geen toestemming om je locatie te gebruiken' wordt weergegeven, ga je naar de werkbalk van de browser. Klik op Extra Instellingen en dan Internetopties en dan Privacy en dan. Klik onder Locatie op Websites wissen.

Meer manieren om de locatienauwkeurigheid te verbeteren

Als 'Je locatie kan niet worden bepaald' of een soortgelijke fout wordt weergegeven, kun je het volgende doen:

• Vernieuw je browser (bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Safari).
  • Controleer of je een goede internetverbinding hebt.
  • Controleer aan de hand van bovenstaande instructies nogmaals de instellingen voor rechten van je browser.
  • Start je computer opnieuw op.

Uw locatie op andere sites en in andere apps bekijken

Volg de bovenstaande stappen om uw locatie in Google Maps op andere sites en in andere apps te bekijken. Sommige dingen zijn dan echter anders:

• U gebruikt een andere site of app, niet Google Maps.
  • U moet eerst locatierechten geven aan de gebruikte site of app, niet aan Google Maps.
  • Als u Google Chrome of Safari heeft geopend, vindt u uw locatie alleen op beveiligde webpagina's. U ziet 'https' in de adresbalk.