Uw locatie vinden en de nauwkeurigheid ervan verbeteren

Soms lukt het Google Maps niet uw locatie exact vast te stellen. Als de gps-locatie van de blauwe stip op de kaart niet klopt of als de blauwe stip niet wordt weergegeven, kunt u het probleem op verschillende manieren oplossen.

Tip: Dit verbetert ook uw zoekresultaten, waardoor ze relevanter voor u worden.

Uw huidige locatie bekijken op de kaart

1. Open de Google Maps-app Google Maps op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. U ziet een blauwe stip op de plek waar u zich bevindt. Als u geen blauwe stip ziet, tikt u onderaan op 'Mijn locatie' Locatie.

Hoe Google Maps uw huidige locatie vindt

Google Maps schat uw locatie op basis van bronnen als:

• Gps: maakt gebruik van satellieten en kent uw locatie tot op ongeveer twintig meter. Opmerking: wanneer u zich in een gebouw of ondergronds bevindt, is gps soms onnauwkeurig.
  • Wifi: dankzij de locatie van de nabijgelegen wifi-netwerken weet Maps waar u bent.
  • Zendmast: uw verbinding met een mobiel netwerk kan tot op een paar kilometer nauwkeurig zijn.

Modus voor grote nauwkeurigheid inschakelen

Schakel de modus voor grote nauwkeurigheid in om Google Maps te helpen uw locatie te vinden en de blauwe stip zo exact mogelijk te plaatsen.

1. Open de app Instellingen Instellingen op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Locatie.
  3. Schakel bovenaan Locatie in.
  4. Tik op Modus en vervolgens Grote nauwkeurigheid.

Meer manieren om de locatienauwkeurigheid te verbeteren

Als uw locatie nog steeds onjuist wordt weergegeven, kunt u het volgende doen.

Wifi inschakelen
  1. Open de app Instellingen Instellingen op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Kies Wifi.
  3. Schuif bovenaan Wifi naar de stand Aan.
Uw telefoon of tablet opnieuw opstarten

Als u uw Android-telefoon of -tablet opnieuw wilt opstarten, schakelt u deze uit en weer in.

• Schakel uw telefoon of tablet uit: houd de aan/uit-knop ingedrukt en vervolgens Uitschakelen.
  • Schakel uw telefoon of tablet in: houd de aan/uit-knop ingedrukt totdat het apparaat wordt ingeschakeld.
Uw telefoon of tablet kalibreren

Als de straal van de blauwe stip breed is of in de verkeerde richting wijst, moet u uw kompas kalibreren.

1. Open de Google Maps-app Google Maps op uw Android-telefoon of -tablet.

2. Draai achtjes met de telefoon totdat het kompas is gekalibreerd. U hoeft dit maar een paar keer te doen.
  3. Als het goed is, wordt de straal smaller en wijst deze in de juiste richting.

Compass calibration

Wat de blauwe stip betekent

De blauwe stip geeft op de kaart aan waar u zich bevindt. Als uw locatie niet geheel duidelijk is voor Google Maps, wordt rond de blauwe stip een lichtblauwe cirkel weergegeven. U bevindt zich ergens in de lichtblauwe cirkel. Hoe kleiner de cirkel, hoe zekerder de app is van uw locatie.

Opmerkingen:

• Als de blauwe stip niet wordt weergegeven of als de stip grijs is, betekent dit dat we uw huidige locatie niet kunnen vinden en dat de laatste locatie wordt weergegeven die u heeft bezocht.
  • Als zich tussen u en de zendmasten bijvoorbeeld een parkeergarage of een hoog gebouw bevindt, is de blauwe stip mogelijk niet nauwkeurig.

Uw locatie op andere sites en in andere apps bekijken

Volg de bovenstaande stappen om uw locatie in Google Maps op andere sites en in andere apps te bekijken. Sommige dingen zijn dan echter anders:

• U gebruikt een andere site of app, niet Google Maps.
  • U moet eerst locatierechten geven aan de gebruikte site of app, niet aan Google Maps.
  • Als u Google Chrome of Safari heeft geopend, vindt u uw locatie alleen op beveiligde webpagina's. U ziet 'https' in de adresbalk.