Se planlösningar på inomhuskartor

Du kan se och navigera inuti platser som köpcenter och flygplatser med hjälp av Google Maps-appen.

Leta reda på eller sök efter en inomhuskarta genom att följa anvisningarna nedan.

1. Öppna Google Maps på datorn.
  2. Sök efter en plats med inomhuskartor.
  3. Visa planlösningen genom att zooma in på kartan och klicka på en byggnad eller plats.
  4. Välj mellan nivåer och våningar längst ned till höger.

Tips: Om du vill veta mer om en plats i byggnaden klickar du på den på kartan.

Söka på inomhuskartor

Om du vill söka på en inomhuskarta, måste du ha zoomat in helt på en byggnad med en inomhuskarta. Sökningen fungerar precis som i resten av Google Maps.

Uppdatera befintliga planlösningar

Uppdatera befintliga planlösningar genom att kontakta oss på

Ta bort planlösningsinformation från Google-kontot

Du kan ta bort planlösningar och promenadinformation från ditt Google-konto. När informationen är frånkopplad kan Google behålla informationen om planlösningarna och promenaderna. Uppgifterna kopplas inte till Google-kontot och används inte för att identifiera dig.

Ta bort information från Google-kontot genom att kontakta oss på

Obs! När kontot har kopplats från kan du inte se de planlösningar du har laddat upp. Uppladdade planlösningar som inte har skickats in tas också bort.

Anmäla ett problem

Om du är fastighetsägare och vill anmäla ett problem med en planlösning eller en icke offentlig byggnad, till exempel en privatbostad, kan du anmäla ett dataproblem. Om du vill begära att en inomhuskarta tas bort, måste du ha med frasen ”indoor takedown” i beskrivningen av problemet.

Om du vill berätta för oss om förbjudet innehåll, kan du begära att det tas bort från Google.

Obs! Funktionen Rapportera ett problem är inte tillgänglig i alla länder.