Foto's en video's toevoegen, verwijderen of delen

Als u Google Maps wilt verbeteren en uw favoriete foto's en video's wilt delen, kunt u ze toevoegen aan Google Maps. U kunt op elk gewenst moment foto's en video's toevoegen of verwijderen. U kunt geen foto's of video's aan adressen toevoegen.

Als u foto's post, kunnen anderen de volgende gegevens ook vinden:

Tip: Als u een Local Guide bent, kunt u punten ontvangen als u foto's en video's toevoegt aan Google Maps.

Foto's toevoegen aan Google Maps

Je kunt media zoals foto's en video's toevoegen voor interessante plaatsen, bijvoorbeeld bedrijven of parken. Je kunt geen media toevoegen voor adressen of coördinaten.

Foto's toevoegen vanuit Bijdragen

1. Open de Google Maps-app Maps op je iPhone of iPad.
  2. Tik op Bijdragen Bijdragen en dan Foto toevoegen.
    • Als je een foto of foto's wilt plaatsen, tik dan op een of meer foto's.
    • Als u de locatie van een foto wilt bewerken, tikt u op de naam van de plaats en selecteert u een andere plaats.
  3. Tik op Posten.

Foto's toevoegen van de pagina van een plaats

1. Open de Google Maps-app Maps op je iPhone of iPad.
  2. Zoek een plaats of tik hierop op de kaart.
  3. Tik onderaan op de naam of het adres van de plaats om meer informatie te bekijken.
  4. Tik op Foto's en dan Foto's toevoegen.
  5. Kies wat je wilt doen:
    • Een foto uit je galerij kiezen: selecteer een of meer foto's.
    • Een nieuwe foto maken: tik op Camera en vervolgens op de sluiterknop.

Tip: Als je suggesties wilt bekijken om foto's toe te voegen aan Google Maps, zorg er dan voor dat je de Google Foto's-app hebt geïnstalleerd en dat Back-up en synchronisatie en Locatiegeschiedenis zijn aangezet. Tik op Wissen om een suggestie te verwijderen.

Foto's toevoegen vanuit Google Foto's of de Galerie-app

1. Open de Galerie-app of Google Foto's Foto op je iPhone of iPad.
  2. Selecteer een foto.
  3. Tik op Delen Delen.
  4. Tik op 'Posten op Google Maps' Maps .
    • Als deze optie niet wordt weergegeven, tikt u op 'Meer' 더보기 en dan Posten op Google Maps Maps en dan Gereed.
  5. Kies de plaats waar u de foto of video wilt posten:
    • Als het duidelijk is waar uw foto of video is gemaakt, selecteert Google Maps een plaats voor u.
    • Als dat niet het geval is, tikt u op Kies een plaats en zoekt u naar een adres of plaats.
  6. Tik op Posten.

Je foto's vinden op Google Maps

Bekijk zo alle foto's die je hebt gedeeld op Google Maps:

1. Open de Google Maps-app Maps op je iPhone of iPad.
  2. Tik op Bijdragen Bijdragen en dan Je foto's bekijken.

Foto's verwijderen uit de Google Maps-app

Foto's die je verwijdert uit Google Maps, worden ook automatisch verwijderd uit Google Zoeken.

Een foto verwijderen:

1. Open de Google Maps-app Maps op je iPhone of iPad.
  2. Tik op Bijdragen Bijdragen en dan Je foto's bekijken.
  3. Selecteer de foto die je wilt verwijderen.
  4. Tik op Meer 더보기 en dan Deze foto verwijderen.

Foto's die je verwijdert uit Google Maps, worden niet automatisch verwijderd uit:

Foto's toevoegen aan of verwijderen uit Google Mijn Bedrijf

Ben je een eigenaar en heb je je bedrijf bevestigd? Lees dan hoe je voor je bedrijf een foto toevoegt of een foto verwijdert.

Een foto op Google Maps melden

Als je iets op Google Maps ziet dat ongepast of onjuist is, kun je dit melden.

1. Zoek een plaats of tik hierop op de kaart.
  2. Scroll naar het gedeelte met foto's en kies de foto die je wilt melden.
  3.  Tik op Meer 더보기 en dan Deze foto melden.
  4. Selecteer de reden voor de melding.

Meer informatie over het Maps-beleid voor door gebruikers bijgedragen content.