Foto's en video's toevoegen, verwijderen of delen

Als u wilt helpen Google Maps te verbeteren en uw favoriete foto's en video's wilt delen, kunt u ze toevoegen aan Google Maps. U kunt op elk gewenst moment foto's en video's toevoegen of verwijderen. U kunt geen foto's of video's aan adressen toevoegen.

Wanneer u foto's post, is het volgende ook zichtbaar voor anderen:

Tip: Als u een Local Guide bent, kunt u punten verdienen door foto's en video's aan Google Maps toe te voegen.

Een foto of video toevoegen

Opmerking: U kunt media toevoegen voor interessante plaatsen, zoals bedrijven of parken. U kunt geen media toevoegen aan adressen of coördinaten.

Via de pagina van een plaats in Google Maps

1. Open de Google Maps-app Maps op uw iPhone of iPad.
  2. Zoek een plaats of tik op een plaats op de kaart.
  3. Tik onderaan op de naam of het adres van de plaats om meer informatie te bekijken.
  4. Scroll omlaag en tik op Een foto toevoegen.
  5. Kies wat u wilt doen:
    • Een foto of video kiezen uit uw galerij: selecteer een foto of video.
    • Een nieuwe foto maken: tik op Camera en vervolgens op de sluiterknop.

Opmerking: Er worden suggesties weergegeven voor media die u kunt toevoegen aan Google Maps. Tik op 'Wissen' Wissen om een suggestie te verwijderen.

Via Google Foto's of de Galerij-app

1. Open de Galerie-app of Google Foto's Foto op uw iPhone of iPad.
  2. Selecteer een foto of video.
  3. Tik op 'Delen' Delen.
  4. Tik op 'Posten op Google Maps' Maps.
    • Als deze optie niet wordt weergegeven, tikt u op 'Meer' 더보기 en vervolgens 'Posten op Google Maps' Maps en vervolgens Gereed.
  5. Geef aan waar u de media wilt plaatsen:
    • Als het duidelijk is waar uw foto of video is gemaakt, selecteert Google Maps een plaats voor u.
    • Als dat niet het geval is, tikt u op Kies een plaats en zoekt u naar een adres of plaats.
  6. Tik op Posten.

Foto's in Google Zoeken bekijken of verwijderen

Foto's die zijn toegevoegd vanuit Google Zoeken, kunnen worden bekeken en verwijderd met behulp van Google Maps.

1. Open Google Maps op uw computer.
  2. Tik op Bijdragen Bijdragen.
  3. Klik op het tabblad 'Foto's' om de door u bijgedragen foto's te bekijken.
  4. Tik op Meer 더보기 en dan Deze foto verwijderen.

Een foto toevoegen aan of verwijderen uit Google Mijn Bedrijf

Bent u bedrijfseigenaar en heeft u uw bedrijf geverifieerd? Lees dan hier hoe u voor uw bedrijf een foto kunt toevoegen of een foto kunt verwijderen.

Uw foto's en video's bekijken

Volg de onderstaande instructies om alle foto's te bekijken die u op Google Maps heeft gedeeld.

1. Open de Google Maps-app Maps op uw iPhone of iPad.
  2. Tik op Bijdragen Bijdragen en dan Posts.

De foto's in uw profiel bekijken

Uw Google Maps-profiel bestaat uit reviews, gedeelde foto's en video's en uw voortgang in het Local Guides-programma. Uw profiel is openbaar. Andere gebruikers kunnen de media zien die u aan Google Maps heeft toegevoegd. Volg deze stappen om te zien hoe uw profiel eruitziet voor anderen:

1. Open de Google Maps-app Maps op uw iPhone of iPad.

2. Tik op Bijdragen Bijdragen.

3. Tik bovenaan op 'Meer' 더보기.

4. Tik op Privacyinstellingen beheren.

De foto's in uw profiel verbergen

U kunt de foto's in uw openbare profiel verbergen. Uw foto, beoordeling of review is nog wel te zien op de pagina van die plaats, tenzij u deze rechtstreeks verwijdert.

1. Open de Google Maps-app Maps.

2. Tik op Cirkel voor account Cirkel voor account  en dan Instellingen Instellingen.

3. Tik op Persoonlijke content.

4. Schakel onder 'Profielinstellingen' de optie Bijdragen weergeven in je openbare profiel uit.

De media die u aan Maps heeft toegevoegd, worden niet meer weergegeven in uw profiel. De Local Guides-badges die u heeft verdiend, zijn nog wel openbaar zichtbaar.

Een foto of video verwijderen via de Google Maps-app

Foto's en video's die u verwijdert op Google Maps, worden ook verwijderd uit:

• Google Zoeken

Foto's en video's die u verwijdert, worden niet automatisch verwijderd uit:

Uw foto's en video's verwijderen

1. Open de Google Maps-app Maps op uw iPhone of iPad.
  2. Tik op Bijdragen Bijdragen en dan Posts.
  3. Selecteer het item dat u wilt verwijderen.
  4. Tik rechtsboven op 'Verwijderen' Verwijderen en vervolgens OK.

Een foto liken

U kunt een foto liken die iemand heeft geüpload naar Google Maps.

1. Open de Google Maps-app Maps op uw iPhone of iPad.
  2. Zoek naar een plaats.
  3. Tik onderaan de lijst met zoekresultaten op de naam van de plaats.
  4. Tik bovenaan de plaats op de fotogalerij.
  5. Tik op de foto die u liket.
  6. Tik rechtsboven op 'Like' Leuk/like.
  7. Tik opnieuw op 'Like' Leuk/like als u een foto niet meer wilt liken.

Een foto of video op Google Maps melden

Als u iets op Google Maps ziet dat ongepast of onjuist is, kunt u dit melden.

1. Zoek een plaats of tik op een plaats op de kaart.
  2. Scroll naar het gedeelte met foto's en kies een foto die u wilt melden.
  3. Tik rechtsonder op 'Melden' Melden.

Meer informatie over het Maps-beleid voor door gebruikers bijgedragen content.