Foto's en video's toevoegen, verwijderen of delen

Als u wilt helpen Google Maps te verbeteren en uw favoriete foto's en video's wilt delen, kunt u ze toevoegen aan Google Maps. U kunt op elk gewenst moment foto's en video's toevoegen of verwijderen. U kunt geen foto's of video's aan adressen toevoegen.

Wanneer u foto's post, is het volgende ook zichtbaar voor anderen:

Tip: Als u een Local Guide bent, kunt u punten verdienen door foto's en video's aan Google Maps toe te voegen.

Een foto of video toevoegen

U kunt media toevoegen voor interessante plaatsen, zoals bedrijven of parken. U kunt geen media toevoegen aan adressen of coördinaten.

Tip: Soms ziet u suggesties voor foto's die u aan Google Maps kunt toevoegen. In deze gevallen zijn de locaties van de foto's afkomstig uit uw Locatiegeschiedenis en de locatiegegevens die aan uw foto's zijn gekoppeld.

Een foto of video toevoegen via de pagina van een plaats

Via de pagina van een plaats in Google Maps

1. Open de Google Maps-app Maps op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Zoek een plaats of tik op een plaats op de kaart.
  3. Tik onderaan op de naam of het adres van de plaats om meer informatie te bekijken.
  4. Tik op Foto's toevoegen. Mogelijk moet u naar beneden scrollen om dit te zien.
  5. Kies wat u wilt doen:
    • Een foto of video kiezen uit uw galerij: Tik op Map.
    • Een nieuwe foto maken: Tik op Camera en vervolgens op de sluiterknop.
    • Een nieuwe video maken: Tik op Camera en houd de sluiterknop maximaal tien seconden vast om een video op te nemen. Als u het geluid van een video wilt verwijderen, tikt u rechtsonder op de geluidsbalken.

Foto's of video's toevoegen vanuit 'Mijn bijdragen'

1. Zorg ervoor dat u de Google Foto's-app heeft geïnstalleerd en dat zowel back-up en synchronisatie als Locatiegeschiedenis is ingeschakeld.
  2. Open de Google Maps-app Maps op uw Android-telefoon of -tablet.
  3. Tik op Bijdragen Bijdragen.
  4. Tik op het tabblad 'Bijdragen' op Je foto's toevoegen aan Maps.
    • Als u een foto of video wilt plaatsen, tikt u op een of meer foto's of video's.
    • Als u de locatie van een foto of video wilt bewerken, tikt u op de naam van de plaats en selecteert u een andere plaats.
  5. Tik op Posten.

Opmerking: Er worden suggesties weergegeven voor foto's die u kunt toevoegen aan Google Maps. Tik op X om een suggestie te verwijderen.

Een foto of video toevoegen met Google Foto's of uw Galerij-app

1. Open Google Foto's of de Galerie-app op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Selecteer een foto of video.
  3. Tik op 'Delen' Delen.
  4. Tik op 'Toevoegen aan Maps' Maps.
  5. Selecteer een plaats. Als u wilt zoeken naar een andere plaats, tikt u op Ergens anders.
  6. Tik op 'Posten' Plaatsen.

Opmerking: U kunt één foto tegelijk delen.

Foto's in Google Zoeken bekijken of verwijderen

Foto's die zijn toegevoegd vanuit Google Zoeken, kunnen worden bekeken en verwijderd met Google Maps.

1. Open Google Maps op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Bijdragen Bijdragen.
  3. Tik op het tabblad 'Foto's' om de door u bijgedragen foto's te bekijken.
  4. Als u een foto wilt verwijderen, tikt u op 'Meer' Meer en vervolgens Deze foto verwijderen.

Een foto toevoegen of verwijderen in Google Mijn Bedrijf

Bent u een bedrijfseigenaar en heeft u uw bedrijf geverifieerd? Lees dan hoe u voor uw bedrijf een foto toevoegt of een foto verwijdert.

Uw foto's en video's bekijken of verbergen

Volg deze stappen om te bekijken wat u heeft gedeeld op Google Maps:

1. Open de Google Maps-app Maps op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Bijdragen Bijdragen en dan Foto toevoegen.

De foto's en video's in uw profiel bekijken

Uw Google Maps-profiel bevat uw reviews, gedeelde foto's en voortgang in het Local Guides-programma. Uw profiel is openbaar. Andere gebruikers kunnen de lijst zien met plaatsen die u heeft beoordeeld en waarvoor u een review heeft geschreven. Volg deze stappen om te zien hoe uw profiel eruitziet voor anderen:

1. Open de Google Maps-app Maps.
  2. Tik op Bijdragen Bijdragen.
  3. Tik bovenaan op 'Meer' Meer.
  4. Tik op Je openbare profiel bekijken.

De foto's en video's in uw profiel verbergen

U kunt uw gedeelde foto's en video's in uw openbare profiel verbergen. Uw foto, beoordeling of review is nog wel te zien op de pagina van die plaats, tenzij u deze rechtstreeks verwijdert.

1. Open de Google Maps-app Maps.
  2. Tik op Cirkel voor account Cirkel voor account  en dan Instellingen Instellingen.
  3. Tik op Persoonlijke content.
  4. Schakel onder Profielinstellingen de optie Bijdragen weergeven in je openbare profiel uit.

Uw reviews en beoordelingen worden niet meer weergegeven in uw profiel.

Een foto of video verwijderen via de Google Maps-app

Foto's en video's die u verwijdert op Google Maps, worden ook verwijderd uit:

• Google Zoeken

Foto's en video's die u verwijdert, worden niet automatisch verwijderd uit het volgende:

Uw foto's en video's verwijderen

1. Open de Google Maps-app Maps op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Bijdragen Bijdragen en dan Foto toevoegen en dan Foto's.
  3. Selecteer het item dat u wilt verwijderen.
  4. Tik rechtsboven op 'Verwijderen' Verwijderen en vervolgens OK.

Een foto liken

U kunt een foto liken die iemand heeft geüpload naar Google Maps.

1. Open de Google Maps-app Maps op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Zoek naar een plaats.
  3. Tik onderaan de lijst met zoekresultaten op de naam van de plaats.
  4. Tik bovenaan de plaats op de fotogalerij.
  5. Tik op de foto die u liket.
  6. Tik rechtsboven op 'Leuk' Leuk/like.
  7. Tik opnieuw op 'Leuk' Leuk/like als u een foto niet meer wilt liken.

Een foto of video op Google Maps melden

Als u iets op Google Maps ziet dat ongepast of onjuist is, kunt u dit melden.

1. Zoek een plaats of tik op een plaats op de kaart.
  2. Scroll naar het gedeelte met foto's en kies een foto die u wilt melden.
  3. Tik rechtsonder op 'Melden' Melden.

Meer informatie over het Maps-beleid inzake door gebruikers bijgedragen content.