Vägbeskrivningar för kollektivtrafik

Det är enkelt att söka efter alternativ med kollektivtrafik till din rutt med Google Transit.

Sök efter vägbeskrivningar till din destination med kollektivtrafik:

1. Klicka på Få vägbeskrivningar.
  2. Klicka på symbolen för kollektivtrafik.
  3. Ange start och mål i de öppna textfälten, de kan vara adresser, platser eller sevärdheter
  4. Klicka på den blå knappen FÅ VÄGBESKRIVNINGAR om du vill se föreslagna resor med tider.

Beroende på rutten kan det hända att Google Maps föreslår resor med flera transportsätt. En rutt kan till exempel gå med tåg medan en annan går med buss.

Klicka på någon av de föreslagna rutterna för att visa den på kartan.

Planera resor i förväg

Behöver du planera en framtida resa i förväg? Med reseplaneraren går det att ange datum och tider när du vill resa eller komma fram till destinationen. Den här anpassningsbara rullgardinsmenyn öppnas nedanför destinationsfältet. Genom att klicka på den blå länken Visa alternativ visas fler alternativ, inklusive önskat transportsätt och flera ruttalternativ (Bästa rutt, Färre byten eller Kortare gångväg).