Routebeschrijvingen voor het openbaar vervoer

Met Google Transit kunt u eenvoudig de reismogelijkheden met het OV voor uw route vinden.

Een routebeschrijving naar uw bestemming vinden voor het openbaar vervoer:

1. Klik op Routebeschrijving.
  2. Klik op het pictogram voor openbaar vervoer.
  3. Voer uw vertrekpunt en bestemming in de beschikbare tekstvelden in. Dit kunnen adressen, locaties of interessante plaatsen zijn.
  4. Klik op de blauwe knop ROUTEBESCHRIJVING als u de voorgestelde routes samen met reistijden wilt weergeven.

Afhankelijk van uw route kan Google Maps reizen met meerdere vervoermiddelen voorstellen. Bij de ene route reist u bijvoorbeeld (deels) met de trein, terwijl u de andere route met de bus aflegt.

Klik op een van de voorgestelde routes om deze op de kaart weer te geven.

Reizen vooraf plannen

Wilt u een reis vooraf plannen? Met behulp van de Trip Planner kunt u de gewenste vertrekdatums en -tijden of gewenste aankomstdatums en -tijden opgeven. U vindt dit aanpasbare dropdown-menu net onder het veld met de bestemming. Als u op de blauwe link Opties weergeven klikt, worden nog meer opties weergegeven om uw reis aan te passen, zoals uw voorkeur voor een vervoermiddel en meerdere routeopties ('Beste route', 'Minder overstappen' of 'Minder lopen').