Viktig uppdatering: Hjälpsupportartiklarna för Local Guides flyttar till hjälpcentret för Google Maps under de kommande månaderna.

Tips på hur du skriver bra recensioner

Om du skriver bra recensioner är chansen att de blir publicerade större. Du hjälper också andra att upptäcka ställen som passar dem. Här är några tips:

• Var informativ och insiktsfull: Var specifik och relevant för platsen du recenserar och beskriv vad andra besökare kan förväntas uppleva. Betona vad som gör platsen speciell och försök att dela med dig av något unikt och nytt.
  • Var ärlig: Recensera din upplevelse och förklara hur platsen var och vilken service du fick. Försök att vara så noggrann som möjligt och ta med både positiva och negativa aspekter av ditt besök.
  • Visa respekt: Företagsägare använder ofta feedback för att förbättra sina erbjudanden. Även om du är frustrerad bör din kritik vara konstruktiv. Undvik svordomar.
  • Skriv med stil: Kontrollera stavning och grammatik och undvik många stora bokstäver och skiljetecken. Generellt är ett stycke en bra längd för en recension.
  • Undvik personlig och professionell information: Lägg inte till telefonnummer eller webbadresser till andra företag i dina recensioner. Skriv heller inte recensioner om platser där du är eller har varit anställd.
  • Undvik allmänna uttalanden: Vissa platser kan bli föremål för större offentliga debatt eller konversationer på grund av nyhetsbevakningar eller aktuella händelser. Vi respekterar och värdesätter din åsikt – lokala recensioner är dock inte en plats för samhällsdebatt eller politiska referat. Forum, som bloggar eller sociala nätverk, är bättre lämpade för den typen av konversationer. Skriv om din personliga erfarenhet av platsen och inte allmänna kommentarer om stället utifrån de senaste nyheterna.

Läs även vår innehållspolicy för recensioner.