Varsel

Viktig oppdatering: I løpet av de neste månedene blir brukerstøtteartiklene i hjelpedelen for Local Guides overført til brukerstøtten for Google Maps.

Tips om hvordan du kan skrive gode anmeldelser

Jo bedre anmeldelser du skriver, dess større er sjansene for at vi publiserer dem, og jo nyttigere blir de for andre som ville finne steder de kommer til å like. Her er noen tips:

• Vær informativ og innsiktsfull: Gi informasjon som er relevant for og spesifikt omhandler stedet du anmelder, og beskriv aspekter også andre besøkende trolig kommer til å oppleve. Fremhev det som gjør stedet spesielt, og by på noe nytt og unikt.
  • Vær autentisk: Skriv anmeldelsen basert på opplevelsen du selv hadde, og forklar hvordan stedet og servicen var. Prøv å gi mest mulig nøyaktige beskrivelser, og ta med både de positive og negative aspektene ved besøket.
  • Vær respektfull: Bedriftseiere tar ofte utgangspunkt i tilbakemeldinger når de skal finstemme tilbudene sine. Selv om du er frustrert, må du passe på at kritikken er konstruktiv. Unngå stygt språk.
  • Skriv med stil: Sjekk at du bruker korrekte stavemåter og følger grammatiske regler, og unngå overdreven tegnsetting og bruk av store bokstaver. Anmeldelser bør som regel ikke gå over flere avsnitt – hold deg til ett.
  • Styr unna personopplysninger og bedriftsinformasjon: Ikke ta med telefonnumre eller nettadresser tilhørende andre bedrifter i anmeldelser. Du kan dessuten ikke skrive anmeldelser av steder der du nå er – eller tidligere har vært – ansatt.
  • Unngå generelle kommentarer: Enkelte steder kan bli gjenstand for omfattende offentlige debatter eller samtaler på grunn av aktuelle nyhetssaker eller begivenheter. Selv om vi respekterer og verdsetter meningene dine, minner vi om at anmeldelser av lokale bedrifter ikke er den rette kanalen for sosiale eller politiske kommentarer. Slike samtaler bør du ta i mer velegnede forumer, som blogger eller sosiale nettverk. Beskriv stedet slik du faktisk opplevde det selv, og styr unna generelle kommentarer basert på aktuelle nyhetssaker.

Sørg for at du også har lest gjennom retningslinjene for anmeldelse av innhold.