Vinkkejä hyvien arvostelujen kirjoittamiseen

Kun kirjoitat hyviä arvosteluja, ne julkaistaan todennäköisemmin. Samalla autat muita löytämään juuri itselleen sopivia paikkoja. Tässä muutamia vinkkejä:

• Kerro hyödyllisiä ja oivaltavia tietoja: Arvostelun tulee olla tarkka ja koskea paikkaa, jota arvostelet. Siinä tulee kuvata, mitä muut kävijät todennäköisesti kokevat. Korosta seikkoja, jotka tekevät paikasta erityisen. Pyri kertomaan jotakin uutta ja omaperäistä.
  • Ole aito: Arvioi omaa kokemustasi ja kerro, millainen paikka oli ja millaista palvelua sait. Yritä olla mahdollisimman tarkka ja kerro käyntisi positiiviset ja negatiiviset puolet.
  • Kunnioita muita: Yritysten omistajat pyrkivät usein parantamaan tarjontaansa palautteen pohjalta. Vaikka siis olisitkin turhautunut, pidä kritiikkisi rakentavana. Vältä myös kirosanoja.
  • Kirjoita tyylikkäästi: Tarkista oikeinkirjoitus ja kielioppi sekä vältä liiallisten isojen kirjainten ja välimerkkien käyttöä. Yleisesti ottaen arvostelun on hyvä olla yhden kappaleen pituinen.
  • Vältä henkilökohtaisten ja ammatillisten tietojen jakamista: Älä lisää arvosteluihin muiden yritysten puhelinnumeroita tai URL-osoitteita. Älä myöskään kirjoita arvosteluja paikoista, joissa olet tällä hetkellä töissä tai joissa olet aiemmin ollut työntekijänä.
  • Vältä yleistä kommentointia: Tietyt toimipaikat saattavat joutua laajemman julkisen väittelyn tai keskustelun kohteeksi viimeaikaisen uutisoinnin tai ajankohtaisten tapahtumien vuoksi. Vaikka arvostamme mielipidettäsi, paikallisia arvosteluja ei ole tarkoitettu yhteiskunnalliseen tai poliittiseen kommentointiin. Blogien tai sosiaalisten verkostojen kaltaiset foorumit soveltuvat paremmin kyseisiin keskusteluihin. Kirjoita omasta kokemuksestasi ja jätä pois yleiset, viimeaikaisiin uutisiin liittyvät kommentit paikasta.

Varmista, että olet lukenut myös arvosteluja koskevan sisältökäytäntömme.