Consells per escriure bones ressenyes

Si escriviu ressenyes de qualitat, tindreu més probabilitats que es publiquin i ajudareu altres usuaris a descobrir llocs adients. Aquí teniu alguns consells:

• Doneu prioritat a la informació i proporcioneu detalls: les ressenyes han de ser específiques i representatives dels llocs que esteu valorant, i han de descriure les experiències que poden tenir els altres visitants en aquests llocs. Destaqueu les característiques especials dels llocs i mireu de compartir-ne aspectes únics i nous.
  • Oferiu informació autèntica: comenteu la vostra pròpia experiència i expliqueu com és el lloc i el servei que heu rebut. Mireu de proporcionar informació tan precisa com us sigui possible i incloeu-hi tant els aspectes positius de la visita com els negatius.
  • No falteu al respecte: els propietaris d'empreses solen utilitzar els suggeriments per millorar les seves ofertes. Encara que un lloc no us hagi agradat, procureu que la crítica que en feu sigui constructiva. Eviteu també el llenguatge obscè.
  • Cuideu l'estil: comproveu que no hi hagi errors d'ortografia o de gramàtica, i eviteu l'ús excessiu de majúscules i de signes de puntuació. En general, un paràgraf és la mida ideal per a una ressenya.
  • Eviteu incloure informació personal i professional: no afegiu els números de telèfon ni els URL d'altres empreses a les ressenyes, ni escriviu ressenyes de llocs on treballeu o hàgiu treballat.
  • Eviteu els comentaris generals: hi ha ubicacions que poden convertir-se en tema de conversa o d'opinió pública a causa de notícies o d'esdeveniments recents. Respectem i valorem molt la vostra opinió, però heu de tenir en compte que la finalitat de les ressenyes locals no és expressar comentaris de caire polític o social. Hi ha altres fòrums més adequats per a aquesta mena de converses, com ara els blogs o les xarxes socials. Escriviu un comentari sobre la vostra experiència personal amb el lloc, i no un comentari general sobre el lloc relacionat amb alguna notícia recent.

Assegureu-vos de llegir també la política de continguts de les ressenyes.