Søk etter og få koordinater

Du kan søke etter et sted ved hjelp av lengde- og breddegradskoordinater, samt få koordinatene til et sted du allerede har funnet på Google Maps.

Søk etter et sted ved hjelp av lengde- og breddegradskoordinater

For å finne et sted på Google Maps ved hjelp av lengde- og breddegradskoordinater, følg fremgangsmåten nedenfor.

1. Åpne Google Maps.
  2. Skriv inn koordinatene i søkefeltet øverst på kartet. Her er noen eksempler på formater som fungerer:
    • Grader, minutter og sekunder (DMS): 41°24'12.2"N og 2°10'26.5"E
    • Grader og desimalminutter (DMM): 41 24.2028 og 2 10.4418
    • Desimalgrader (DD): 41.40338 og 2.17403
  3. Koordinatene angis med knappenåler.

Slik finner du koordinatene for et sted

For å finne koordinatene for et sted på Google Maps, følg fremgangsmåten nedenfor.

1. Åpne Google Maps.
  2. Høyreklikk på det aktuelle stedet eller området på kartet.
  3. Velg Hva er dette?
  4. Et kort med mer informasjon vises nederst på skjermen.

Merk: Hvis du bruker Google Maps i Lite-modus, kan du ikke få koordinatene for et sted.

Tips for hvordan du formaterer koordinater

Her er noen tips for hvordan du formaterer koordinater slik at de fungerer på Google Maps:

• Bruk gradetegnet i stedet for «d».
  • Bruk punktum som desimaler, ikke komma.
    Feil: 41,40338 og 2,17403. Riktig: 41.40338 og 2.17403.
  • List opp koordinatene for breddegrad før koordinatene for lengdegrad.
  • Kontrollér at det første tallet i breddegradskoordinaten er mellom -90 og 90 og at det første tallet i lengdegradskoordinaten er mellom -180 og 180.