De breedte- en lengtegraad zoeken of invoeren

U kunt naar een plaats zoeken met behulp van de gps-coördinaten voor de breedte- en lengtegraad. U kunt ook de coördinaten zoeken van een plaats die u al in Google Maps heeft gevonden.

Naast lengtegraad en breedtegraad kunt u gebruikmaken van pluscodes om een plaats zonder adres te delen.

Coördinaten invoeren om een plaats te vinden

1. Open de Google Maps-app Google Maps op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Typ uw coördinaten in het zoekvak bovenaan. Hier volgen enkele voorbeelden van geaccepteerde notaties:
    • Graden, minuten en seconden (DMS): 41°24'12.2"N 2°10'26.5"E
    • Graden en decimale minuten (DMM): 41 24.2028, 2 10.4418
    • Decimale graden (DD): 41.40338, 2.17403
  3. U ziet een speld op uw coördinaten.

De coördinaten van een plaats ophalen

1. Open de Google Maps-app Google Maps op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op de kaart op een gebied dat geen label heeft en houd dit vast. Er wordt een rode speld geplaatst.
  3. U ziet de coördinaten in het zoekvak bovenaan.

Tips voor de notatie van uw coördinaten

Hier volgen enkele tips voor de notatie van uw coördinaten, zodat ze werken in Google Maps:

• Gebruik het symbool voor graden in plaats van 'g'.
  • Gebruik geen komma's maar punten als decimaalteken. Onjuist: 41,40338, 2,17403. Juist: 41.40338, 2.17403
  • Zet de coördinaten van de breedtegraad vóór de coördinaten van de lengtegraad.
  • Controleer of het eerste getal in uw breedtegraadcoördinaten tussen -90 en 90 ligt.
  • Controleer of het eerste getal in uw lengtegraadcoördinaten tussen -180 en 180 ligt.