Find koordinater, eller søg efter længde- og breddegrad

Hvis du vil søge efter et sted, skal du angive GPS-koordinaterne i længde- og breddegrader i Google Maps. Du kan også finde koordinaterne for steder, du tidligere har fundet.

Ud over længe- og breddegrader kan du bruge Plus Codes til at dele et sted uden adresse.

Find et sted ved at angive koordinater

1. Åbn Google Maps på din computer.
  2. Angiv koordinaterne i søgefeltet. Her er nogle eksempler på gyldige formater:
    • Decimalgrader (DD): 41.40338, 2.17403
    • Grader, minutter og sekunder (DMS): 41°24'12.2"N 2°10'26.5"E
    • Grader og decimalminutter (DMM): 41 24.2028, 2 10.4418

Få koordinaterne for et sted

1. Åbn Google Maps på din computer.
  2. Højreklik på et sted eller et område på kortet.
    • Der åbnes et pop op-vindue. Længde- og breddegrad kan ses i decimalformat øverst.
  3. Venstreklik på koordinaterne for længde- og breddegrad for at få dem kopieret automatisk.

Formatér dine koordinater

Hvis du vil formatere koordinaterne, så de fungerer i Google Maps, skal du bruge decimalgrader i følgende format:

• Rigtigt: 41.40338, 2.17403
  • Forkert: 41,40338, 2,17403

Tips!

• Angiv koordinaten for breddegrad før koordinaten for længdegrad.
  • Kontrollér, at det første tal i dit breddegradskoordinat er mellem -90 og 90.
  • Kontrollér, at det første tal i dit længdegradskoordinat er mellem -180 og 180.