Find koordinater, eller søg efter længde- og breddegrad

Hvis du vil søge efter et sted, skal du angive GPS-koordinaterne i længde- og breddegrader i Google Maps. Du kan også finde koordinaterne for steder, du tidligere har fundet.

Ud over længe- og breddegrader kan du bruge Plus Codes til at dele et sted uden adresse.

Find et sted ved at angive koordinater

1. Åbn Google Maps-appen Maps på din iPhone eller iPad.
  2. Angiv koordinaterne i søgefeltet. Her er nogle eksempler på gyldige formater:
    • Decimalgrader (DD): 41.40338, 2.17403
    • Grader, minutter og sekunder (DMS): 41°24'12.2"N 2°10'26.5"E
    • Grader og decimalminutter (DMM): 41 24.2028, 2 10.4418

Få koordinaterne for et sted

1. Åbn Google Maps-appen Maps på din iPhone eller iPad.
  2. Hold nede på et område på kortet, der ikke er markeret, for at indsætte en rød markør.
  3. Tryk på Placeret markør nederst for at se koordinaterne.

Formatér dine koordinater

Hvis du vil formatere koordinaterne, så de fungerer i Google Maps, skal du bruge decimalgrader i følgende format:

• Rigtigt: 41.40338, 2.17403
  • Forkert: 41,40338, 2,17403

Tips!

• Angiv koordinaten for breddegrad før koordinaten for længdegrad.
  • Kontrollér, at det første tal i dit breddegradskoordinat er mellem -90 og 90.
  • Kontrollér, at det første tal i dit længdegradskoordinat er mellem -180 og 180.