Problemen tijdens het gebruik van Firefox of andere browsers

Waarschuwing: gebruikers van Windows 8 ondervinden mogelijk problemen met Street View in Internet Explorer of Firefox in de nieuwe gebruikersinterface van Windows. Los het probleem op door over te schakelen naar de bureaubladversie van uw browser.

Als u problemen ondervindt tijdens het gebruik van Google Maps in combinatie met Firefox of andere browsers, probeert u via de onderstaande stappen het probleem te verhelpen:

Uw browser opnieuw configureren met JavaScript

Ga als volgt werk als u Mozilla Firefox 0.8 of hoger of Netscape 7.1 of hoger uitvoert op Windows of Mac OS X:

1. Typ about:config in de adresbalk van de browser.
  2. Typ image in het veld Filter.
  3. Zoek het veld dom.disable_image_src_set en controleer of deze waarde is ingesteld op 'FALSE'.
  4. Controleer of het veld network.image.imageBehavior is ingesteld op '0' (de standaardinstelling). In sommige browsers heet deze instelling permissions.default.image.

Als u problemen blijft ondervinden, raden we u aan de programma's of extensies te verwijderen die de werking van JavaScript in uw browser beïnvloeden. Andere gebruikers hebben ons gemeld dat door deze programma's de kaarten mogelijk niet kunnen worden weergegeven.

Beveilingsinstellingen, browserplug-ins en extensies controleren

Met bepaalde beveiligingsprogramma's en browserplug-ins van derden wordt de inhoud van een webpagina aangepast, waardoor de kaart mogelijk niet wordt weergegeven. Indien van toepassing probeert u de elementen die mogelijk voorkomen dat onze kaarten worden weergegeven in uw browser, tijdelijk uit te schakelen.

Als u een probleem tegenkomt waarbij de kaart niet wordt geladen en de status op 'wordt geladen...', blijft staan, is er mogelijk een probleem met uw Skype-extensie. Gebruik deze link om dit te testen: http://www.google.com/mapfiles/skype_bug.html

Als de bovenstaande link geen duidelijkheid verschaft over dit probleem, kunt u de extensie uitschakelen of uw Skype-extensie bijwerken naar de nieuwste versie. Ga voor meer informatie naar: http://forum.skype.com/index.php?showtopic=182811

Google Maps toevoegen als vertrouwde site

De eenvoudigste en veiligste manier om onze kaarten weer te geven in uw browser is door Google Maps in uw browser toe te voegen als vertrouwde site. Zo werkt het:

• Mozilla Firefox 3.5 en hoger: als u zich op maps.google.com bevindt, klikt u op Extra > Pagina-info > Toestemmingen > Locatie doorgeven > vink 'Altijd vragen' aan.
  • Firefox 3.1 en lager (met Gears): Extra > Instellingen voor Gears > klik op Verwijderen naast 'maps.google.com'.
  • Safari: ga naar Safari > Voorkeuren > Privacy > Vraag slechts eenmaal voor elke website. Als u een Mac gebruikt, kunt u de vraag krijgen om locatieservices op systeemniveau in te schakelen voordat u locatieservices in Safari kunt aanzetten.

De nieuwste versies van DirectX en Flash Player installeren

Sommige gebruikers hebben ons gemeld dat zij het probleem met het weergeven van kaarten hebben kunnen oplossen door de nieuwste versie (9.0c) van DirectX te installeren. Ga voor het installeren van DirectX naar http://support.microsoft.com/kb/179113

Voor het correct functioneren van bepaalde Google Maps-functies, zoals Street View, moet u beschikken over de nieuwste versie van Adobe Flash Player. Ga voor het installeren van Flash naar http://get.adobe.com/flashplayer/otherversions/

U kunt ook zoeken naar een oplossing in ons Helpforum voor Google Maps.