Firefoxin ja muiden selainten ongelmat

Varoitus: Windows 8 -käyttäjillä voi olla ongelmia Street View'n kanssa Internet Explorerissa ja Firefoxissa uudessa Windows-käyttöliittymässä. Voit ratkaista ongelman käyttämällä selaimesi työpöytäversiota.

Jos sinulla on vaikeuksia käyttää Google Mapsia Firefoxilla tai muilla selaimilla, yritä ratkaista ongelma alla olevien suositusten avulla:

Määritä JavaScript selaimeen uudelleen

Jos käytät Mozilla Firefox 0.8+ -versiota tai Netscape 7.1+ -versiota Windows- tai Mac OS X -tietokoneella, noudata seuraavia ohjeita:

1. Kirjoita about:config selaimen osoitepalkkiin.
  2. Kirjoita Suodata-kenttään image.
  3. Etsi kenttä dom.disable_image_src_set ja varmista, että sen arvo on FALSE.
  4. Katso, että kentän network.image.imageBehavior arvo on 0 (oletusarvo). Joissakin selaimissa asetuksen nimi voi olla permissions.default.image.

Jos ongelmat jatkuvat, sinun kannattaa poistaa sellaiset ohjelmat tai laajennukset, jotka muuttavat selaimesi tapaa käsitellä JavaScriptiä. Muut käyttäjät ovat ilmoittaneet, että nämä ohjelmat voivat vaikuttaa karttojen katseluun.

Tarkista turvallisuusasetukset ja selainlaajennukset

Jotkin suojausohjelmistot ja kolmannen osapuolen selainlaajennukset on suunniteltu muokkaamaan verkkosivujen sisältöä, ja ne saattavat haitata karttojen toimintaa. Jos mahdollista, poista tilapäisesti käytöstä sellaiset laajennukset, jotka saattavat estää karttojemme näyttämisen selaimessasi.

Jos ohjelma aiheuttaa ongelman, jolloin kartan latautuminen epäonnistuu ja tilaksi tulee pysyvästi ”ladataan...”, Skype-lisäosassasi saattaa olla ongelma. Voit testata asian kokeilemalla tätä linkkiä: http://www.google.com/mapfiles/skype_bug.html.

Jos et saa vastausta yllä olevan linkin avulla, ota laajennus pois käytöstä tai päivitä Skype-laajennus uusimpaan versioon. Lisätietoja saat osoitteesta http://forum.skype.com/index.php?showtopic=182811.

Lisää Google Maps luotettuihin sivustoihin

Helpoin ja turvallisin tapa ottaa kartat käyttöön selaimessasi on lisätä Google Maps selaimen luotettujen sivustojen luetteloon. Tässä ohjeet:

• Mozilla Firefox 3.5 ja uudemmat versiot: kun olet osoitteessa maps.google.com, valitse Työkalut > Tietoja sivusta > Oikeudet > Kerro sijainti > valitse Kysy aina.
  • Firefox 3.1 ja vanhemmat versiot (Gearsia käytettäessä): Työkalut > Gears-asetukset > valitse maps.google.comin vierestä Poista.
  • Safari: valitse Safari > Asetukset > Yksityisyys > Kysy vain kerran jokaisella verkkosivustolla. Jos käytät Macia, sinua voidaan pyytää ottamaan sijaintipalvelut käyttöön käyttöjärjestelmässä, ennen kuin voit ottaa ne käyttöön Safarissa.

Asenna DirectX:n ja Flash Playerin uusimmat versiot

Jotkut käyttäjät ovat raportoineet, että uusimman DirectX-version (9.0c) asentaminen on ratkaissut heidän kokemansa ongelmat. DirectX:n voi asentaa osoitteesta http://support.microsoft.com/kb/179113.

Jotta tietyt Google Mapsin toiminnot (kuten Street View) toimisivat, tietokoneessa on oltava Adobe Flash Playerin uusin versio. Flashin voi asentaa osoitteesta http://get.adobe.com/flashplayer/otherversions/.

Voit myös etsiä ratkaisua Google Mapsin tuotekeskusteluryhmästä.