Dina sökresultat och förslag

Det går enklare och snabbare att söka på Google Maps när du är inloggad på ditt Google-konto och har aktiverat webbhistorik. Du kan få förslag och sökresultat som är relevanta för dig

1. Logga in på nya Google Maps med webbhistorik aktiverad.
  2. Börja skriva en sökning, till exempel ”restauranger”, i sökrutan.
  3. Resultat som är relevanta för dig visas med en klocksymbol. Till exempel: platser som du har sökt efter
  4. Klicka på ett resultat så visas det på kartan tillsammans med mer information.

Har du inget konto? Läs mer om Google Konton. Läs om hur du aktiverar webbhistorik

Dina förslag

Om du är inloggad på ditt Google-konto visas förslag som bygger på tidigare sökningar och interaktioner som du har haft med olika produkter från Google. Här är några exempel på var förslagen kommer från:
  • Nya sökningar, bland annat sökningar efter vägbeskrivningar
  • Platser som du har stjärnmärkt på en persondator eller en mobil
  • Platser som du har betygsatt, recenserat eller delat inlägg i Google+ från
  • Ditt hem och din arbetsplats om du har angett dem i Google Maps eller Google Nu
  • Platser som liknar de typer av platser som anges ovan

Om du vill se förslagen i nya Google Maps börjar du skriva en sökning i sökrutan. Resultat som är relevanta visas med en klocksymbol.

Dina resultat

Du kan söka efter information från dina andra Google-produkter, till exempel Gmail, utan att behöva lämna Maps. Du kan visa status för dina kommande flyg, dina restaurangbokningar eller din nästa tandläkartid direkt i Google Maps. Den här funktionen är endast tillgänglig för nya Google Maps och endast i USA.

Sekretess och säkerhet för dina resultat

Det är bara du som kan se sökresultaten och förslagen som kommer från dina Google-produkter, och bara när du är inloggad på Google. Allt innehåll krypteras av säkerhetsskäl.

Du kan hantera dina innehållet i dina sökresultat från Maps och andra Google-produkter via webbhistorik.

Så här aktiverar och avaktiverar du webbhistorik

1. Öppna nya Google Maps.
  2. Klicka på kugghjulsikonen.
  3. Klicka på Webbhistorik.
  4. När webbhistoriken visas klickar du på kugghjulsmenyn och väljer Inställningar.
  5. Klicka på knappen Stäng av eller Slå på.

Gör det nu

Om du använder den gamla versionen av Google Maps kan du hantera din webbhistorik på www.google.com/history.