Googlen sijaintipalvelut: Tukiaseman sijaintipalvelukäytön hallinta

Google parantaa sijaintipalveluitaan hyödyntämällä langattomien Wi-Fi-tukiasemien julkisesti lähetettävää dataa sekä GPS-, radiomasto- ja sensoridataa. Yksittäisen laitteen sijainnin määrittämiseen käytetään vain Wi-Fi-verkkojen julkisesti lähetettävää dataa.

Jotta Google Mapsin kaltaiset sovellukset toimisivat paremmin, voit antaa Googlen sijaintipalveluiden hyödyntää Wi-Fi-tukiasemaasi. Alla olevilla ohjeilla voit selvittää, onko tukiasemasi sijaintipalvelukäytössä.

Kuinka poistan käytöstä Googlen sijaintipalvelut?

Voit estää Googlen sijaintipalvelut lisäämällä Wi-Fi-tukiasemasi SSID-tunnuksen eli langattoman verkon loppuun _nomap. Jos SSID-tunnuksesi on esimerkiksi 12345, vaihda sen nimeksi 12345_nomap.

Etsi tukiasemakohtaisia ohjeita

Jos käytössäsi on internetpalveluntarjoajan toimittama tukiasema, pyydä tarkemmat ohjeet palveluntarjoajalta. Muussa tapauksessa voit katsoa ohjeita tukiaseman valmistajan verkkosivustolta:

Noudata tukiasemien yleisiä ohjeita

1. Kytke tukiasema ja tietokone fyysisesti toisiinsa ethernet-kaapelilla.
  2. Selvitä yhteytesi oletusyhdyskäytävä:
    • Jos käytät Windowsia, kirjoita Käynnistä-valikosta avattavaan komentokehotteeseen ipconfig.
    • Jos käytät Mac OS:ää, kirjoita komentokehotteeseen ifconfig.
    • Jos käytät Linuxia, kirjoita komentokehotteeseen ifconfig.
  3. Kun olet selvittänyt oletusyhdyskäytävän (se voi olla esimerkiksi 192.168.0.1), kirjoita se verkkoselaimen – kuten Chromen tai Firefoxin – osoiteriville. Tukiasemasi ohjauspaneeli aukeaa selaimeen.
  4. Jos sinua pyydetään kirjautumaan tukiasemaan, anna käyttäjänimi ja salasana. Tarvittavat tiedot ovat tukiaseman mukana toimitetuissa ohjeissa.

Kun olet vaihtanut SSID:n, muodosta yhteys verkkoon sen uudella nimellä. Tämän vaiheen voi tehdä millä tahansa Wi-Fi-laitteella, esimerkiksi kannettavalla tietokoneella tai matkapuhelimella. Jos verkkosi on suojattu salasanalla, vanha salasana on edelleen voimassa.

Voit varmistaa pikaisesti, onko uusi SSID:si lähetetty Googlelle, avaamalla Google Mapsin Android-laitteella, kun Wi-Fi-yhteys on käytössä. Paikanna sijaintisi lähellä Wi-Fi-tukiasemaasi napauttamalla Oma sijainti Sijainti.

Estääkö tämä myös muita sijaintipalveluita käyttämästä tukiasemaani?

Sijaintipalveluiden tarjoajat ovat itsenäisiä toimijoita. SSID-tunnisteeseen perustuva sijaintipalveluista kieltäytyminen näkyy myös muille sijaintipalveluiden tarjoajille. Kannustamme muita sijaintipalveluiden tarjoajia kunnioittamaan _nomap-tagilla tehtyä kieltäytymistä sijaintipalvelinkäytöstä.