Administrer medtagelse af adgangspunkter i Googles Placeringstjenester

Google anvender offentligt udsendte Wi-Fi-data fra trådløse adgangspunkter og GPS, mobilmaster samt sensordata. Det er kun de Wi-Fi-oplysninger, som udsendes offentligt, der anvendes til at anslå en enheds placering.

Du kan give Googles Placeringstjenester tilladelse til at anvende dit Wi-Fi-adgangspunkt for at få apps som Google Maps til at fungere bedre. Sådan bestemmer du, om dit adgangspunkt skal medtages:

Hvordan fravælger jeg Googles Placeringstjenester?

Du kan fravælge medtagelsen ved at ændre SSID (navnet) for dit Wi-Fi-adgangspunkt (navnet på dit trådløse netværk), så det ender med "_nomap". Hvis dit SSID f.eks. er "12345", skal du ændre det til "12345_nomap".

Find den vejledning, der gælder for dit adgangspunkt

Hvis du har modtaget dit adgangspunkt fra din ISP, skal du kontakte din ISP for at få en vejledning. Ellers skal du gå til websitet for producenten af dit adgangspunkt:

Følg en generel vejledning for mange adgangspunkter

1. Skab en fysisk forbindelse mellem dit adgangspunkt og din computer med et Ethernet-kabel.
  2. Find en standardgateway for din forbindelse:
    • På Windows: Skriv "ipconfig" i kommandoprompten (via menuen Start).
    • På Mac OS: Skriv "ifconfig" i kommandoprompten.
    • På Linux: Skriv "ifconfig" i kommandoprompten.
  3. Når du har en standardgateway (den vil se nogenlunde sådan her ud: 192.168.0.1), skal du skrive den i adresselinjen i din webbrowser, f.eks. Chrome eller Firefox. Dette trin fører dig til kontrolpanelet for dit adgangspunkt.
  4. Hvis du bliver bedt om at logge ind på kontrolpanelet for dit adgangspunkt, skal du indtaste det rigtige brugernavn og den rigtige adgangskode. Se den vejledning, der fulgte med dit adgangspunkt.

Når du har ændret dit SSID, skal du genoprette forbindelsen til netværket ved hjælp af det nye navn. Dette kan du gøre på enhver enhed, der anvender Wi-Fi, f.eks. din computer eller mobiltelefon. Hvis dit netværk er beskyttet med en adgangskode, skal du bruge den samme adgangskode.

Du kan hjælpe med at sikre, at dit ændrede SSID indsendes hurtigt til Google, ved at åbne Google Maps på en Android-enhed, hvor Wi-Fi er slået til. Hvis du vil finde en placering i nærheden af dit Wi-Fi-adgangspunkt, skal du trykke på Min placering Placering.

Bliver mit adgangspunkt fjernet fra andre placeringstjenester?

Hver udbyder af placeringstjenester arbejder uafhængigt af andre. Andre udbydere kan se metoden for fravælgelse med SSID. Vi opfordrer andre udbydere til at respektere tagget "_nomap" som en metode til at fravælge medtagelse i en placeringsserver.