Controlar la inclusió d'un punt d'accés als serveis d'ubicació de Google

Per millorar els serveis d'ubicació i calcular la ubicació d'un dispositiu, Google fa servir informació emesa públicament per Wi-Fi de punts d'accés sense fil i dades de GPS, de torres de telecomunicacions i de sensors. Aquestes dades es limiten a la informació sobre el punt d'accés sense fil, com ara la seva ubicació.

Per millorar el rendiment d'aplicacions com Google Maps, podeu permetre que els serveis d'ubicació de Google utilitzin el vostre punt d'accés Wi‑Fi.

Com puc desactivar el meu punt d'accés dels serveis d'ubicació de Google?

Per desactivar-lo, canvieu l'SSID (el nom) del punt d'accés Wi‑Fi (el nom de la xarxa sense fil) afegint "_nomap" al final. Per exemple, si l'SSID és "12345", l'heu de canviar per "12345_nomap".

Trobar els específics per a un punt d'accés concret

Si el vostre proveïdor d'Internet us ha proporcionat el punt d'accés, contacteu-hi per saber quins passos heu de seguir. Si no és el cas, consulteu el lloc web del fabricant del punt d'accés:

Seguir passos generals per a diversos punts d'accés

1. Establiu una connexió física entre el punt d'accés i el vostre ordinador mitjançant un cable Ethernet.
  2. Cerqueu la passarel·la predeterminada de la vostra connexió:
    • A Windows, escriviu "ipconfig" a l'indicador d'ordres del menú Inicia.
    • A Mac OS, escriviu "ifconfig" a l'indicador d'ordres.
    • A Linux, escriviu "ifconfig" a l'indicador d'ordres.
  3. Un cop disposeu de la passarel·la predeterminada (té un format similar a 192.168.0.1), escriviu-la a la barra d'adreces del navegador web, com ara Chrome o Firefox. D'aquesta manera, podreu accedir al tauler de control del punt d'accés.
  4. Si se us demana que accediu als controls del punt d'accés, introduïu el nom d'usuari i la contrasenya correctes. Consulteu les instruccions incloses al punt d'accés.

Quan hàgiu canviat l'SSID, torneu a connectar-vos a la xarxa amb el nom nou que li heu posat. Podeu fer-ho des de qualsevol dispositiu que tingui connexió Wi‑Fi, com ara un portàtil o un telèfon mòbil. Si la xarxa està protegida per contrasenya, feu servir la mateixa contrasenya.

Per assegurar-vos que l'SSID modificat s'enviï ràpidament a Google, obriu Google Maps en un dispositiu Android amb la connexió Wi‑Fi activada. Per definir una ubicació fixa que estigui a prop del vostre punt d'accés Wi‑Fi, toqueu La meva ubicació Ubicació.

El punt d'accés se suprimirà d'altres serveis d'ubicació?

Cada proveïdor de serveis d'ubicació funciona de manera diferent. Altres proveïdors poden veure el mètode de desactivació per SSID; per això, els animem a respectar l'etiqueta "_nomap" com a manera de desactivar la inclusió de punts d'accés en un servidor d'ubicacions.

Com puc protegir una xarxa sense fil mitjançant l'encriptació amb contrasenya segura?

A més de suprimir el punt d'accés dels serveis d'ubicació de Google, trobareu consells sobre com es pot protegir una xarxa sense fil mitjançant l'encriptació amb contrasenya segura al Centre de seguretat de Google.