Rapportera ett problem eller åtgärda kartan (nya Maps)

Dessa instruktioner gäller för klassiska Maps. Se instruktioner för nya Maps. (Vilken version använder jag?.)

Saknas det information för en adress, gata eller vägbeskrivning eller är informationen felaktig? Vill du lägga till ett företag eller en annan plats på kartan? Berätta för oss om förändringar i världen som inte visas på Google Maps.

Obs! Verktyget Rapportera ett problem kanske inte är tillgängligt där du befinner dig. Om verktyget inte visas kan du redigera kartan direkt med hjälp av Map Maker om det är tillgängligt.

Problem med kartan

Du kan rapportera många typer av problem med kartan, till exempel problem med adresser, markörer, postnummer, vägar, vägbeskrivningar och kollektivtrafik.

1. Öppna klassiska Google Maps.
    Obs! Dessa instruktioner gäller endast för klassiska Maps.
  2. Klicka på Rapportera ett problem i det nedre högra hörnet av kartan. Om verktyget inte visas kan du redigera kartan direkt med hjälp av Map Maker om det är tillgängligt.
  3. Välj typ av problem under ”Problem i samband med …”
  4. Följ instruktionerna för den typ av problem som du rapporterar. För vissa kategorier kan du markera kryssrutan ”Skicka e-post till mig när problemet är löst”.
  5. Klicka på Skicka.

Problem med ett företag eller en annan plats

Äger du det här företaget? Om ett företag som redan visas på kartan tillhör dig kan du göra anspråk på verksamheten och redigera företagsuppgifterna.

Du kan redigera felaktig information för ett företag eller en annan plats som redan finns på kartan. Föreslå ändringar för information som företagsnamn, adress, telefonnummer, webbplats och markörplacering.

1. Öppna Google Maps.
  2. Sök efter en plats på kartan och klicka på resultatets titel i panelen till vänster.
  3. I informationsfönstret klickar du på mer > Rapportera ett problem. Om verktyget inte visas kan du redigera kartan direkt med hjälp av Map Maker om det är tillgängligt.
  4. Rapportera problem eller föreslå ändringar med hjälp av verktygen på den här sidan. Läs mer om att föreslå ändringar för en plats.
  5. Klicka på Skicka.

Lägg till en ny plats

Du kan lägga till ett nytt företag, ett landmärke eller en annan plats på kartan.

1. Centrera kartan på området där platsen eller företaget ligger.
  2. Klicka på Rapportera ett problem längst ned till höger i kartan.
  3. Klicka på lägg till en ny adress eller ett nytt företag längst ned i fönstret.
  4. Följ instruktionerna för att lägga till en ny plats och lägg sedan till information om den.
  5. Klicka på Skicka.

Andra problem

• Street View-bilden är felaktig eller olämplig. Läs om hur du rapporterar en Street View-bild.
  • Satellitbilder behöver uppdateras. För närvarande går det inte att rapportera satellitbil. Du kan dock använda verktyget Follow Your World till att ta reda på när nya bilder blir tillgängliga.
  • Rapportera recensioner för en plats: Om du ser en olämplig recension om en plats kan du använda Google+ Lokalt till att begära att recensionen tas bort.
    1. Sök efter platsen med den olämpliga recensionen.
    2. Klicka på [antal] recensioner eller på Bli den första att recensera så kommer du till företagets sida på Google+ Lokalt.
    3. Klicka på flaggan bredvid recensionen.
    4. Fyll i formuläret och klicka på Skicka.

Läs mer om policyvillkoren för att ta bort recensioner.

Relaterade ämnen

Länken ”Rapportera ett problem är nedtonad eller inte tillgänglig

Om länken ”Rapportera ett problem” är nedtonad kanske redigering är låst för den här platsen. Om verktyget inte visas kan du redigera kartan direkt med hjälp av Map Maker om det är tillgängligt.

Gör många förbättringar på kartan

Bidra med din kunskap om världen genom att att lägga till eller ändra kartinformation för mer än 200 länder och regioner via Google Map Maker. Map Maker är endast tillgängligt i vissa länder.

Så här redigerar du Google Maps i Map Maker:

1. Öppna maps.google.se.
  2. Klicka på knappen Redigera i Map Maker längst ner till höger på skärmen.
  3. Klicka på Lägg till ny eller Redigera. Gör dina redigeringar och klicka på Spara när du är klar.
Prova Map Maker nu
Ta bort innehåll av juridiska skäl
Om du vill rapportera innehåll som bör tas bort av juridiska skäl besöker du vår felsökare om att ta bort innehåll från Google.

Vad händer med mina rapporter

Vi bekräftar din rapport med andra användare, dataleverantörer eller befintlig information i Maps. På grund av antalet rapporter vi får kanske vi inte kan svara direkt till dig. Om din ändring godkänns kan det ta ett tag innan den visas på kartan.